Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Російські хакери атакують сервіс єЧерга

Український онлайн-сервіс бронювання місця для перетину кордону вантажівками єЧерга атакує країна-агресорка.

Заклики до здійснення кібератак ширяться російськими пропагандистськими каналами, повідомляє пресслужба Мінінфраструктури.

«Увага росіян до єЧерги означає те, що ми рухаємось у правильному напрямку та робимо інноваційні продукти. Станом на 11 годину дня ми вже почали фіксувати атаки на наш сервіс. Наразі фахівці забезпечують необхідні технічні рішення для того, щоб завадити росіянам впливати на роботу єЧерги», – наголосив заступник міністра з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Анатолій Комірний.

Зараз система працює без збоїв, у випадку змін водії та перевізники будуть оперативно проінформовані.

У відомстві зауважують, що персональні дані водіїв та дані транспортних засобів, що зареєстровані у системі, захищені та не можуть бути доступними стороннім особам у зв’язку зі спробами кібератак.

Нагадаємо, 8 травня на 16 пунктах пропуску стартувала послуга запису до електронної черги для перетину кордону водіями вантажівок. Зареєструватись можна на сайті або в мобільному застосунку «єЧерга». З середини травня перетин кордону для вантажівок буде можливим лише за записом в електронній черзі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ