Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я  |  Війна з Росією

Російські нацисти крадуть медтехніку та нищать медзаклади на окупованих територіях

На окупованих територіях росіяни нищать медичну інфраструктуру, вивозять обладнання, виганяють паціентів та змушують медиків обслуговувати рашистів.

Про це інформує Головне управління розвідки Міноборони України, пише УНН.

"Громадяни, що залишаються на окупованих територіях практично відрізані від медичних послуг. Закриваються заклади, не вистачає лікарів, заборонено доставлення ліків з підконтрольних Україні територій", - повідомляють розвідники.

За даними ГУР, з інфекційного відділення Старобільська на Луганщині орками вивезено все обладнання, яке було надане з 2014 року за програмами міжнародних донорів і Уряду України. Серед вивезеного обладнання – апарати ШВЛ, необхідні для критичних випадків захворювання COVID-19.

Крім того, в обласному протитуберкульозному диспансері Вовчанська (Харківська область) хворим з відкритою формою туберкульозу відмовили у наданні медичної допомоги та вигнали на вулицю. Приміщення, які використовувались для лікування від інфекційних хвороб, заповнюють пораненими росіянами. Медичний персонал примушують працювати на окупантів. При цьому, всі медики проходять процедуру перевірки на поліграфі. Тих, хто не пройшов, примусово відправляють на передову, зазначають у ГУР.

Також розвідникам відомо, що у приміщенні Пологівської центральної районної лікарні у Запорізькій області було облаштовано склад боєприпасів. Персоналу забороняють надавати медичні послуги місцевому населенню.

Олешківська районна лікарня та міська лікарня Голої Пристані вимушено обслуговують потреби ЗС рф. Медичному персоналу заборонено змінювати постійне місце проживання шляхом евакуації на підконтрольну Україні територію, кажуть в управлінні.

За даними ГУР, всі без винятку лікарні харківської Балаклії заповнені пораненими окупантами. Медичний персонал примусово виводиться на роботу. У той же час українські громадяни залишаються без медичної допомоги.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ