Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Російські спецслужби готують нові ІПСО

Служба безпеки України під час контррозвідувальних заходів виявила, що спецслужби РФ готують нові провокації стосовно представників Сил оборони України.
Візуалізація: 24 канал

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

"За оперативними даними, співробітники 5 служби ФСБ планують низку ІПСО, в основу яких має увійти дезінформація про нібито російське громадянство українських державних діячів, керівництва Сил оборони й безпеки та їхніх родин, а також інших посадовців", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що "правдоподібність" та доказову базу фейків серед іншого має забезпечити:

  • внесення ФСБ до державних реєстрів РФ записів, які нібито повинні підтверджувати версію спецслужб противника;
  • підробку документів українських державних діячів та представників Сил оборони.

За оперативними даними СБУ, старт реалізації ворожого ІПСО в українському інформаційному полі запланований на найближчий час.

"Не маючи успіхів на полі бою, РФ прагне будь-якими методами підірвати психологічно-емоційний стан українських воїнів на передовій та дестабілізувати ситуацію в країні. Закликаємо представників українських ЗМІ критично ставитися до появи подібної "сенсаційної" інформації", — зауважили в СБУ.

Також зазначається, що СБУ системно відстежує всі подібні маніпуляції, викриває та затримує агентів Кремля, які свідомо допомагають противнику всередині країни.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ