Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Російські спецслужби не впускають до Гриба українських консулів

Російські спецслужби затримали українця Павла Гриба 25 серпня - наступного дня після перетину ним кордону Білорусі - і досі не допустили до нього ні представників МЗС України, ні адвоката, - Українська правда.

Про це повідомив начальник управління консульського забезпечення Департаменту консульської служби МЗС Василь Кирилич.

Він зазначив, що згідно консульській конвенції між Україною та РФ, російські правоохоронні органи мали забезпечити доступ до затриманого адвоката протягом 4 днів. Однак і досі цього не зробили.

"Консули генерального консульства в Ростові-на-Дону 31 серпня та 1 вересня прибули до управління федеральної служби безпеки Російської Федерації в Краснодарському краї з метою зустрічі із ув’язненим", - повідомив він.

"Проте вони не були допущені до затриманого громадянина України, що є грубим порушенням консульської конвенції між Україною та Росією в частині щодо вимоги забезпечення російськими компетентними органами  реалізації права  консульської посадової особи відвідати  затриманого. В тому числі й наданні йому необхідної правової допомоги не пізніше, ніж через 4 дні після арешту. А його, як повідомляється в офіційному повідомленні  генеральному консульству України, було затримано 25 серпня", - сказав Карилич.

Раніше повідомлялося, що зниклий в Білорусі син українського офіцера Павло Гриб знаходиться в СІЗО Краснодара за звинуваченням у тероризмі. Про це українському МЗС офіційно повідомили в РФ.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ