Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Російські війська підігнали танки та "гради" до адмінмежі із Кримом

2 танків та реактивні системи залпового вогню "Град" підігнали окупаційні російські війська до адміністративної межі з Кримом. Про це повідомляє "5 канал" із посиланням на керівника підрозділу з протидії наркозлочинності Нацполіції Іллю Ківу.

 Це зробили, коли на Чаплинці підірвали електроопори. Відповідно, українська сторона посилила патрулювання на всіх трьох напрямках. Ну а без світла в Криму понад 1,5 млн людей. Про таку кількість людей заявляють у Міністерстві енергетики окупаційної влади.

"Активізувалися російські війська, під'їхали в районі Джанкою танки. Виставилися на своїх позиціях. Точно так само була висаджена десантна бригада. У районі Чаплинки підведені реактивні системи "Град". Тому ситуація в цьому районі залишається досить складною. Там знаходяться також і наші сили. Ми за цей час досить щільно окопалися, тому у нас є можливість, і ми готові до протистояння і будь-якого розвитку подій", - зазначив Ілля Ківа.

Виникли перебої із водопостачанням та опаленням, не працюють мережеві супермаркети, вишикувалися черги до автозаправок й банкоматів, що працюють від генераторів. Закриті дитячі садки, не працюватимуть сьогодні навчальні заклади. На півострові понеділок оголосили вихідним. Триває режим надзвичайної ситуації.

Нагадаємо, у ніч на 22 листопада в районі херсонського села Чаплинка підірвали опори лінії високовольтних передач. Внаслідок підриву, Херсонщину наразі забезпечують світлом за резервними схемами. Крим - відрізаний від електроенергії.

Як повідомив голова координаційного штабу з блокади окупованого Криму Ленур Іслямов, 11 активістів, які прямували на Херсонщину для блокади електроопор, зникли.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ