Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Ростислав Капітанець: Дитячо-юнацький футзал піднімемо на інший рівень

Комітет дитячо-юнацького футзалу АФЛ (Асоціація футзалу Львівщини) нещодавно отримав нового керівника. Його очолив Ростислав Капітанець, успішний на теренах Львівщини дитячий футбольний та футзальний тренер, а також організатор змагань різного рівня. Про розвиток дитячо-юнацького футзалу в області, плани комітету дитячо-юнацького футзалу і не тільки Ростислав Капітанець розповів в інтерв’ю.

Ростиславе, у першу чергу розкажіть про те, як Ви потрапили у футзал.  Пригадую свого часу Ви виступали за команду «United», яка грала у першій лізі Асоціації футзалу Львівщини.

Футболом почав займатися з дитячого віку. Коли мені було 10 років, пішов навчатися у ДЮСШ. Після її завершення тривалий час грав у футбол на Рівненщині, але через проблеми з коліном був змушений на деякий час забути про улюблену гру. Після тривалого лікування спробував повернутися вже у футзал, але рецидиви не дали змогли продовжити виступи на високому рівні. Зважаючи на це, вирішив зосередитися на тренерській діяльності. 

Кого зараз тренуєте?

Моїми підопічними є як і доросла команда («Скеля» з Жовкви), так і дитяча команда ФК «Львів» (U-9). Працювати що з однією, що з іншою командою –одне задоволення. Звісно, дорослі футболісти більш свідомі, але й з дітьми працювати також цікаво. Повірте, це дуже нелегка робота, але при цьому отримуєш безцінний досвід. Роботу з юнаками та сформованими гравцями, звісно, не порівняти.

На даний момент Ви займаєте посаду виконувача обовязків голови комітету дитячо-юнацького футзалу Львівщини. Що входить у Ваші обов’язки?

У першу чергу хочемо вивести дитячо-юнацький футзал на більш серйозний рівень. А для цього вже зараз мені доручено створити персональний склад комітету, розробити базу тренерів дитячо-юнацьких команд, промоніторити усі дитячі змагання, які проводяться в області. Також у наших планах - проведення  дитячого турніру, у якому мають взяти участь колективи не лише з Львівської, а й з інших областей. Не варто забувати й про підготовку до осінньо-зимового сезону та проведення шкільної ліги. За неї вже почали забувати. Загалом, планів у мене багато, не хотілося б говорити про усе одразу, а поступово почати діяти. Впевнений, що з підтримкою теперішнього президента Асоціації футзалу Львівщини Мирослава Хом’яка у мене все вийде.

Чи стало для Вас несподіванкою призначення саме на цю посаду?

Свого часу я тривалий час працював у федерації дворового футболу, тому особливих несподіванок не бачу. Мені цікаво буде розвивати дитячо-юнацький футзал в області.

З Ваших слів зрозуміло, що бачення розвитку дитячо-юнацького футзалу у Вас співпадає з баченням президента АФЛ Мирослава Хом’яка.  

Однозначно. На цю тему ми уже спілкувалися, але, думаю, в майбутньому буде більше можливостей розробити чітку стратегію розвитку. Важливо те, що Мирослав Хом’як знає усі проблеми розвитку дитячо-юнацького футзалу в області і поступово робить певні кроки до їх вирішення. Можливо, станом на сьогодні комітет дитячо-юнацького футзалу АФЛ працює не на повну потужність, але, думаю, в недалекому майбутньому ми виправимо ситуацію. Дитячо-юнацький футзал в області має вийти на вищий рівень і до цього ми докладемо максимум зусиль.

Важливо також те, що з приходом нового керівника Асоціація футзалу Львівщини уже зробили помітні кроки вперед, найважливіший з яких – об’єднання з Асоціацією любительського міні-футболу, яку очолював Петро Закалюжний. Хто б що не говорив, але це величезний крок вперед в плані розвитку аматорського футзалу в нашому регіоні. Окрім того, АФЛ за півроку провела велику кількість турнірів, серед яких змагання серед працівників різних сфер, бійців АТО, дівчат та різних вікових категорій ветеранів.  Сподіваюся, що зовсім скоро ми проведемо якісні турнірі серед дітей, які яскраво сприятимуть розвитку саме дитячо-юнацького футзалу на Львівщині.

Асоціація футзалу Львівщини

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ