Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Розмір та потужність сонячної станції для дому

Сонячні електростанції (СЕС) для дому – це популярний вибір, оскільки вони зменшують витрати на електроенергію та знижують залежність від традиційних джерел енергії.

Однак при виборі сонячної електростанції необхідно визначити її потужність та розмір, щоб гарантувати забезпечення енергетичних потреб домогосподарства. У цій статті ми поговоримо про основні фактори, які слід врахувати, вибираючи сонячну електростанцію для дому.

СЕС в с. Малечковичі, Львівська обл. 10 - СЕС в с. Малечковичі, Львівська обл. 10

Визначаємо необхідну потужність

Те, яку потужність матиме сонячна станція для дому під ключ залежить від кількості електроенергії, яка необхідна для повноцінного функціонування вашого будинку. Для того, щоб визначити необхідний рівень потужності, вам потрібно врахувати декілька факторів. Перш за все – це проаналізувати свої рахунки та рівень споживання електроенергії за останній рік. Таким чином ви зможете визначити середнє місячне споживання в кіловат годинах.

Також вам необхідно врахувати кількість сонячних годин, які присутні в вашому регіоні. Це буде впливати на те, який рівень сонячної електроенергії зможуть виробляти панелі. Ну і наступний фактор – це ефективність сонячних батарей, оскільки різні панелі мають різні показники ефективності.

Щоб детально вам пояснити, як здійснюється розрахунок, ми наведемо приклад. Уявимо що ваш будинок споживає 800 кіловатів за годину на місяць. Якщо у вашому регіоні в середньому 6 сонячних годин на день і ви вибираєте панелі з ефективністю 18%, то розрахунок буде виглядати ось так:

  1. Добова необхідність у постачанні електроенергії: 800 кВт-год / 30 днів = 30 кВт-год на день.
  2. Потрібна потужність батарей: 30 кВт-год / 6 годин = 5 кВт.
  3. Вплив ефективності: 5 кВт / 0.18 = 27,7 кВт.

Отже, вам потрібно буде в середньому 27,7 кВт встановленої потужності сонячних батарей.

Інші фактори, що впливають на розрахунок потужності

Крім потужності, вам потрібно вибрати розмір системи, щоб встановити сонячні панелі. Як правило 1 сонячна батарея має розмір десь 1,6 м квадратних та потужність до 400 Вт. Також рекомендуємо врахувати такі фактори як бюджет, на який ви розраховуєте, оскільки встановлення сонячної станції може бути достатньо коштовним задоволенням, тому вам потрібно заздалегідь прорахувати свої можливості.

Також вам може знадобитися встановлення резервного живлення на випадок відключення електроенергії. Тому рекомендуємо розглянути можливість встановлення додаткових акумуляторних батарей.

Не забувайте про те, що вам потрібно вибрати якісний інвертор, який буде впливати на ефективність роботи системи. Щоб самостійно не розбиратися з усіма тонкощами прорахунків та встановлення сонячних станцій, радимо звернутися в компанію Xolar, де працюють топові фахівці України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ