Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

Розпочалось перше засідання з визначення Обласної премії в галузі культури

Сьогодні 30 листопада, у приміщенні Львівської облдержадміністрації відбулося перше засідання Журі з визначення Обласної премії в галузі культури, літератури, мистецтва, журналістики та архітектури у 2018 році. Про це повідомили у прес-службі ЛОДА.

Обласна премія в галузі культури, літератури, мистецтва, журналістики та архітектури є найбільш престижною творчою відзнакою у Львівській області.

На здобуття обласної премії представляються нові оригінальні твори і роботи, опубліковані (оприлюднені) у завершеному вигляді упродовж останніх трьох років, але не пізніше як за півроку до їх висунення на здобуття премії.

На здобуття премії представили 38 подань. Журі визначатиме кращі твори та роботи з літературознавства, образотворчого мистецтва, журналістики, музичного мистецтва, дизайну та народної творчості.

18 вересня 2018 року рішенням сесії Львівської обласної ради внесено зміни до пункту 3 Положення про Обласну премію в галузі культури, літератури, мистецтва, журналістики та архітектури, доповнивши його пунктом 3.15. Фотомистецтво – імені Василя Пилип'юка (практичні і теоретичні досягнення в галузі сучасного фотомистецтва).

Премія присуджується  в п'ятнадцяти номінаціях.

Премією відзначаються найвизначніші доробки  літератури, мистецтва, журналістики та архітектури, які утверджують ідеали гуманізму, збагачують історичну пам’ять народу, його національну свідомість та самобутність, а також стали визначною подією в культурному й літературно-мистецькому житті регіону.

Переможців Премії визначать напередодні Нового року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ