Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Розпочато оперативний збір з керівним складом ЗСУ

1/2
У вівторок, 21 лютого, у Києві під керівництвом начальника Генерального штабу – Головнокомандувача Збройних Сил України генерала армії України Віктора Муженка розпочато оперативний збір з керівним складом Збройних Сил України. У заході також взяли участь стратегічні радники Міністерства оборони та Генерального штабу ЗС України, представники силових відомств, державних установ та недержавних експертних організацій. Про це йдеться у повідомленні Генерального штабу ЗСУ.

Під час збору генералів, адміралів та офіцерів поінформовано про стан військово-політичної та військово-стратегічної обстановки навколо України, розглянуто тенденції розвитку воєнного мистецтва з урахуванням воєнних загроз національній безпеці та досвіду антитерористичної операції на Сході України.

«У плані військового управління Збройні Сили України досягли дуже великого поступу у порівнянні з 2014 роком, значно поліпшили бойові спроможності частин та підрозділів, логістику тощо», - зазначив у виступі перед учасниками збору радник стратегічного рівня 4-зірковий генерал Джон Абізейд, висловлюючи бачення стану реформ українського війська.

Учасники зборів під час семінарів та занять удосконалюють методику підготовки і проведення командно-штабних навчань з органами військового управління з практичними діями військових частин та підрозділів за досвідом 2016 навчального року.

Детальне обговорення низки нагальних питань порядку денного дає можливість керівництву ЗС України визначити шляхи розв’язання проблемних питань, зокрема щодо розгортання та функціонування системи управління та всебічного забезпечення військ.

Велика увага приділяється заходам розвитку та реформування Збройних Сил України на сучасному етапі та практичної реалізації «дорожньої карти» Стратегічного оборонного бюлетеня.

«Головною метою оперативних зборів і є досягнення загального розуміння процесів реформування та розвитку Збройних Сил України в сучасних умовах, усвідомлення необхідності реалізації цих процесів задля підвищення бойових спроможностей військ та зміцнення обороноздатності держави загалом», - зазначив генерал армії України Віктор Муженко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ