Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Розпочався відкритий відбір генпідрядника для добудови нового корпусу НДСЛ «ОХМАТДИТ»

У Києві оголосили початок відбору генпідрядника будівництва нового корпусу лікарні «ОХМАТДИТ», - прес-служба МОЗ України.

У публічному заході взяли участь Міністр охорони здоров'я України Олександр Квіташвілі, директор державного підприємства «Укрмедпроектбуд», яке є замовником будівництва, народний депутат України Ганна Гопко, представники міжнародної організації «Transparency International» та благодійного фонду «Таблеточки».

«Добудова лікарні «ОХМАТДИТ» є дуже важливим кроком для створення в Україні сучасної системи онкогематології, - заначив під час виступу Міністр охорони здоров`я України Олександр Квіташвілі. - Будівництво, яке припинилося декілька років тому, має бути завершено, і це один з найважливіших проектів МОЗ на сьогодні. Для добудови нового корпусу в бюджеті на 2015 рік передбачено 500 мільйонів гривень. Конкурс, в результаті якого буде обрано і генпідрядника, і субпідрядників будівництва, має пройти максимально відкрито і прозоро. Для нас дуже важливим є громадський контроль цього процесу, аби в результаті в Україні з'явилася високотехнологічна клініка для порятунку якомога більшої кількості дітей».

Загальна площа сучасного медичного об'єкту складе 67 000 кв.м. Вперше в Україні під одним дахом буде розміщено заклад «замкненого циклу» - від діагностики і терапії до побутових сервісів та реабілітації.

Початок функціонування нового корпусу дитячої лікарні «ОХМАТДИТ» заплановано на 2016 рік. Після цього Україна зможе користуватися Європейським реєстром донорів кісткового мозку, що є необхідною умовою для проведення трансплантацій кісткового мозку від нерідного донора. У новому корпусі готуватимуть кадри для онкогематологічних центрів, які відкриються в регіонах. Згодом щороку в Україні рятуватимуть понад 300 дітей, які потребують пересадки кісткового мозку.

У новий корпус перейдуть Центр дитячої онкогематології та ТКМ, а також відділення нейрохірургії , гнійної хірургії, абдомінальної хірургії, торакальної хірургії, дитячої офтальмології та хірургії ока, ортопедії та травматології – усього 23 відділення. У лікарні з'являться 1100 нових робочих місць для лікарів різних спеціальностей. Вивільнені приміщення НДСЛ «ОХМАТДИТ» будуть реконструйовані.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ