Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

РПЦ погрожує "наслідками" Грецькій церкві за визнання ПЦУ

Російська православна церква прокоментувала рішення Грецької церкви (Елладської) визнати Православну церкву України на чолі з митрополитом Епіфанієм.

Про це повідомляє «РИА Новости», передає Громадське.

Заступник глави відділу зовнішніх зв’язків РПЦ Микола Балашов заявив, що Елладська церква ухвалила це рішення, попри «обґрунтовані пропозиції низки митрополитів» поки утриматися від цього.

Він також назвав «дивним» сподівання Грецької церкви, що нова Українська автокефальна церква допоможе укріпити відносини між церквами Росії та України.

«Оцінку наслідків цього рішення для відносин між Російською православною церквою та Елладською церквою дасть священний синод Московського патріархату», — сказав Балашов.

Нагадаємо, на позачерговому соборі Грецька Церква визнала канонічність Православної церкви України на чолі з митрополитом Епіфанієм.

15 грудня 2018 року на Об'єднавчому соборі в Києві створили Православну церкву України. Предстоятелем Української помісної православної церкви обрали митрополита Переяславського та Білоцерківського Епіфанія, представника УПЦ КП.

5 січня 2019 року Вселенський патріарх Варфоломій у своїй резиденції у Стамбулі підписав томос, який проголошує автокефалію новоствореної Православної церкви України.

6 січня Варфоломій передав Епіфанію посох і томос, який проголошує автокефалію. Таким чином, процедура отримання Україною церковної незалежності офіційно була завершена.

7 січня у Софії Київській відбулося перше богослужіння після надання томосу Православній церкві України.

Помісна церква — це об'єднання всіх православних вірян, яке створюється за територіальним принципом. Помісна церква виступає на противагу вселенській, стає незалежною та самоврядною на території певної держави та зазвичай узгоджується з політико-адміністративним поділом та державними кордонами.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ