Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Рубав смереки в національному парку - засудили на три роки умовно

Турківський районний суд Львівської області визнав винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 246 КК України (незаконна порубка лісу у заповідниках або на територіях чи об’єктах природно-заповідного фонду, або в інших особливо охоронюваних лісах), непрацюючого місцевого жителя, який здійснив самовільну порубку двох дерев породи «Смерека» у лісовому масиві національного природного парку «Бойківщина».
Фото ілюстративне

У вироку суду від 23.04.2021 року вказано, що злочин було вчинено 08 квітня 2021 року близько 18.00 год., коли обвинувачений з метою незаконної порубки лісу, з корисливих мотивів «зрізав ручною пилою, шляхом відокремлення від кореня, два сироростучі дерева породи «Смерека» загальною кубомасою 0,51 м3, чим завдав матеріальну шкоду інтересам держави розміром 2672,00 грн.». Трапилося це в лісовому масиві кварталу №23, виділ № 8 Яблунського лісництва обхід № 3, територія якого відноситься до природно-заповідного фонду, є національним природнім парком «Бойківщина», що знаходиться на території Боринської селищної ради Самбірського району Львівської області.

З вироку суду також вбачається, що між прокурором Турківського відділу Самбірської окружної прокуратури та підозрюваним 15.04.2021 року було укладено угоду про визнання винуватості, за умовами якої підозрюваний повністю визнав свою вину у вказаному в угоді діянні.

Суд ухвалив дану угоду затвердити, визнав обвинуваченого винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 246 КК України, та призначив йому узгоджене сторонами покарання у виді позбавлення волі на строк три роки (з іспитовим строком тривалістю один рік).

Також судом було ухвалено «застосувати спеціальну конфіскацію ручної пили, яка знаходиться на зберіганні в камері зберігання речових доказів ВП № 2 Самбірського РВП ГУНП у Львівській області, на користь держави».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ