Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Садовий відповів Гройсману на закиди в неспроможності впоратися зі сміттям

Упродовж року Львів не отримав від держави жодної пропозиції про полігон для вивезення сміття після закриття Грибовицького звалища. Про це в ефірі Еспресо.TV заявив мер Львова Андрій Садовий.

"Оскільки наш полігон, який був базовим для міста останні 60 років, за поданням прокуратури та рішенням суду закритий, банально немає місця, куди вивозити відходи. За рік ми жодної пропозиції від держави не отримали", - сказав Садовий.

Львівський міський голова додав, що попри наявність в Україні інших полігонів, їхнім адміністраціям перешкоджають у співпраці зі Львовом.

"Мені кажуть, давай щось придумуй. Що я можу придумати, якщо місто не має резервного полігону? При тому, що в Україні є 5500 полігонів, але всі вони знаходяться під тиском. Якщо будь-який полігон починає працювати зі Львовом, одразу приїжджають, починаються кримінальні справи, переслідування і так далі", - додав Садовий.

Мер Львова також висловив сподівання на підтримку з боку президента і зазначив, що цьогоріч почнеться будівництво першого в Україні сміттєпереробного заводу.

"Можливо гарант Конституції заступиться за львів'ян, які переважною більшістю голосували за нього. Ми цього року почнемо будувати перший в Україні завод з переробки відходів. Нічого подібного в Україні немає - 96% йде на полігони на захоронення", - сказав Садовий.

 Еспресо.TV

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ