Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

САП протистоїть незаконній реєстрації будівництва поблизу парку "Знесіння"

Спеціалізована прокуратура протистоїть незаконній реєстрації незавершеного будівництва поблизу парку "Знесіння". Про це повідомили 12 травня Гал-інфо у пресслужбі Спеціалізованої прокуратури у військовій і оборонній сфері Західного регіону.

12 травня 2021 року Господарський суд Львівської області задовольнив позов Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Західного регіону. Своїм рішенням суд поновив порушенні інтереси держави та територіальної громади Львова у сфері земельних відносин.

Зокрема, суд скасував рішення державного реєстратора з реєстрації за комерційною структурою права власності на об’єкт незавершеного будівництва на земельній ділянці по вул. Довбуша, 15 у м. Львові. Її площа становить 2,89 га.

Варто зазначити, що вказана ділянка належить до категорії земель оборони, знаходиться в історичному ареалі м. Львова та межує з регіональним ландшафтним парком "Знесіння".

Окрім того, з-поміж усіх порушень держреєстратор не врахував у поданих суб’єктом господарювання документах розбіжностей щодо цільового призначення земельної ділянки та виду здійснюваних будівельних робіт. У договорі оренди зазначено прийняття в користування земельної ділянки для будівництва багатоквартирного житлового будинку, а за документом Львівської міської ради – для будівництва готельно-рекреаційного комплексу.

Таким чином, лише завдяки наполегливій та послідовній позиції прокуратури вжито заходів щодо скасування незаконної реєстрації права власності на об’єкт незаконного будівництва.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ