Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Савченко назвала своїм викрадачем Плотницького

Депутат Верховної Ради України, колишня військовополонена Надія Савченко назвала своїм викрадачем ватажка самопроголошеної "ЛНР" Ігоря Плотницького, - BBC Україна.

Пані Савченко давала свідчення в Подільському райсуді Києва в справі за обвинуваченням Ігоря Плотницького у її викрадення.

Під час свідчень Савченко в подробицях розповіла деталі свого полонення під Стукаловою Балкою та до моменту її вивезення на територію РФ.

За словами Савченко, першим її допитував Плотницький, а потім вони спілкувалися ще декілька разів до моменту її передачі співробітникам ФСБ на території Луганської області для подальшого перевезення на територію РФ.

Савченко зазначила, що передача відбулася на одній із шахт Луганщини в районі Ізвариного, після чого, змінюючи шість автомобілів, протягом шести годин її транспортували до РФ.

"Проти мене було сплановано викрадення. Плотницький і подібні йому доповідали ФСБ, що в нас є такі-то, такі-то й чи підходять вони їм. Він просто звітував і виконував накази, які йому ставили з Росії", – сказала вона.

Наступне судове засідання відбудеться 16 листопада о 9.30. На ньому планується заслухати свідчення матері Савченко.

BBC Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ