Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

#SaveOlegSentsov: у Москві затримали трьох активістів

Так, на московському проспекті Сахарова на акції протесту мітингувальники, виступили за звільнення голодуючого в російській колонії українця Олега Сенцова та інших політв’язнів, пише “Новая газета”.

Крім того, вони вимагали припинити переслідування політичних опонентів влади і практику порушення кримінальних справ за репости в Інтернеті.

Загалом було заявлено 10 000 учасників мітингу, але за відомостями журналістів телеканалу “Дощ”, на даний момент в акції беруть участь близько півтисячі осіб. Демонстранти тримають плакати з іменами політв’язнів. Організатори мітингу оцінили кількість учасників у три тисячі людей, а місцева поліція – 1,7 тисяч.

Один з організаторів акції Лев Пономарьов розповів, що трьох людей затримали “за неприйнятні висловлювання на адресу президента”.

Також Пономарьов повідомив, що мета акції – “звернути увагу суспільства на катастрофічну ситуацію в країні з порушенням основних прав і свобод громадян”.

Організатори мають намір звернутися до влади із закликом припинити переслідувати опозиційних активістів і учасників акцій протесту.

“ОВС-Інфо” повідомляє, що на мітингу затримали Дар’ю Полюдову та Івана Гуськова. Вони перебувають  у відділенні поліції по Красносельскому району. За словами Полюдової, їх звинувачують у порушенні правил учасників заходу. (частина п’ята статті 20 КпАП).

Нагадаємо, Сенцов оголосив про початок голодування 16 травня. Сенцов вимагає звільнити всіх утримуваних Росією політв’язнів.

Український інтерес

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ