Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

СБУ блокувала фінансування терористичних організацій "Л/ДНР"

Фото: СБУ
Фото: СБУ
Фото: СБУ
Фото: СБУ
Фото: СБУ
Фото: СБУ
Фото: СБУ
Фото: СБУ
1/4
Служба безпеки України під процесуальним керівництвом Офісу Генпрокурора блокувала фінансування тероризму через масштабне виготовлення та реалізацію алкогольної продукції. Про це інформує прес-центр СБУ.

Правоохоронці встановили, що група зловмисників організувала підпільне виробництво алкоголю на виробничих потужностях у Київській та Рівненській областях. Виготовлену продукцію організатори реалізовували по всій території України, у тому числі на тимчасово окупованих територіях. Отриманий прибуток зловмисники спрямовували на фінансування терористичних організацій "Л/ДНР".

Виробництво відбувалось підпільно у промислових масштабах без наявності відповідних ліцензій та сплати податків до державного бюджету.

Задокументовано, що частина співзасновників і фактичні беніфіціари перебувають в міжнародному розшуку, в тому числі за злочини, вчинені у період Революції Гідності. Вони переховуються від українського правосуддя на тимчасово окупованих територіях Донбасу та у РФ.

На разі проводяться обшуки за місцем розташування підпільних підприємств. Уже виявлено понад 100 тонн спиртової продукції.

Досудове розслідування кримінального провадження розпочатого за ч. 3  ст. 258-5 Кримінального кодексу України триває. Встановлюється все коло осіб, причетних до протиправної діяльності.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ