Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

СБУ інсценувала замовне вбивство громадського активіста на Черкащині

Співробітники Департаменту контррозвідки СБУ попередили замовне вбивство громадського активіста, який відстоював права селян в одному із районів Черкащини, та ще двох людей, - Еспресо

Для цього було влаштовано імітацію вбивства.

Замовником вбивств є бізнесмен з Києва. Його родина має у Черкаській області земельний бізнес з паями місцевих мешканців. Селяни висловлювали незадоволення умовами співпраці та вимагали збільшити плату за паї.

Для залякування людей київський ділок замовив вбивство трьох громадян. Першим мав стати представник громадського об’єднання “Самооборона майдану Черкаської області”та волонтер АТО, наступними ‒ голова однієї із сільрад району та її близький родич.

Правоохоронці задокументували зустріч замовника з кілером, який повідомив правоохоронцям про підготовку злочину та погодився співпрацювати зі слідством. На ній комерсант озвучив прізвища майбутніх жертв, надав додаткові інструкції щодо їхньої ліквідації, обговорив терміни та порядок виконання замовлення.

Для імітації злочину співробітники контррозвідки СБУ організували “зникнення” активіста дорогою з роботи додому. Надалі на околицях Києва здійснено імітацію вбивства активіста, викопано яму для поховання, на фоні якого, згідно з умовами замовника, здійснено кілька постановочних фото з тілом чоловіка із слідами насильницької смерті.

Оперативники спецслужби задокументували передачу замовником після отримання “доказів” виконання вбивства 15 тисяч доларів та затримали зловмисника. Завдяки спецоперації вдалося не тільки попередити вчинення замовного вбивства, а й з’ясувати особи наступних жертв та попередити вчинення теракту, зокрема здійснення пострілу із гранатомета у приватний будинок одного із сільських голів району.

Наразі бізнесмену оголошено про підозру в скоєнні злочинів та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Триває досудове слідство.

Еспресо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ