Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

СБУ оголосила підозру очільнику катівні рф в окупованому Луганську

Служба безпеки України заочно повідомила про підозру експосадовцю підрозділу розформованої міліції на тимчасово окупованій території Луганщини й очільнику російського СІЗО в обласному центрі Ігорю Охріменку

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Чоловік пішов на співпрацю з росіянами після захоплення Старобільська. У червні 2022 року фігурант став очільником окупаційної тюрми за погодження керівництва федеральної служби виконання покарань росії.

"Фактично цей заклад функціонував як катівня, до якої звозили учасників руху опору в регіоні", - пояснюють у СБУ.

За даними слідства, Охріменко організовував охорону камер та периметру в’язниці, у якій рф утримувала викрадених людей. Також підозрюваний брав участь у тортурах, які відбувались у застінках.

Таким чином фігурант намагався отримати "згоду" ув’язнених на співпрацю із загарбниками.

Зараз Охріменко очолює інше російське "СІЗО" в тимчасово окупованому Луганську, де він продовжує брати участь у тортурах рф місцевого населення.

"На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки заочно повідомили Охріменку про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України (жорстоке поводження з цивільним населенням, вчинене за попередньою змовою групою осіб). Оскільки фігурант переховується на тимчасово окупованій частині сходу України, тривають комплексні заходи, щоб його знайти та покарати", - резюмують у СБУ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ