Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

СБУ спіймала чиновницю одного з "міністерств АР Крим": їй повідомили про підозру у держзраді

На Львівщині Служба безпеки України затримала посадовицю одного з так званих "міністерств Автономної Республіки Крим", яка здійснювала підривну діяльність на шкоду Україні і за що її нагороджувала злочинна "влада" Криму.

Про це інформує пресслужба СБУ.

За даними слідства відомо, що упродовж 2014-2021 рр. зрадниця обіймала керівну посаду в одному з «міністерств»  тимчасово окупованого Криму. 

Також з'ясувалося, що жінка відкрито підтримувала злочини російських військових та агресію рф проти України. 

За оперативною інформацією виявили, що в січні 2022 року жінка прибула на територію України, з її слів: "приехала по семейным обстоятельствам".  Проте втекти назад їй вже не вдалось, адже росія розпочала так звану "військову спецоперацію". Тому план втечі зрадниця проклала через кордон з ЄС на Львівщині далі через білорусь та росію.

Наразі зловмисниці повідомили про підозру за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) КК України та обрано запобіжний захід - тримання під вартою з правом внесення застави в розмірі 4 млн грн. 

Триває слідство.

Заходи із припинення протиправної діяльності проводили оперативники та слідчі СБУ у Львівській області спільно з Львівським прикордонним загоном за процесуального керівництва Львівської обласної  прокуратури.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ