Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

СБУ у "Буковелі" провела обшуки

Співробітники Служби безпеки України у рамках комплексу заходів із захисту об’єктів транспортної критичної інфраструктури держави викрили масштабну протиправну схему привласнення посадовцями Служби автомобільних доріг коштів Дорожнього фонду.

Про це йдеться у повідомленні прес-центр СБУ.

Оперативники спецслужби задокументували, що чиновники під час тендерних закупівель «санкціонували» використання комерсантами неякісних будівельних матеріалів, що призвело до передчасного руйнування дорожнього покриття. У межах розпочатого досудового розслідування правоохоронці встановили, що посадовці комерційних структур, задіяних у схемі, використовували у документації підроблені атестати виробництва асфальтобетонних сумішей. «Дозволи» підприємців були нібито зареєстровані в органі з добровільної сертифікації дорожньо-будівельних матеріалів ДП «Дорожній контроль якості».

Таким чином, зловмисники підтверджували наявність у них відповідної матеріально-технічної бази, зокрема асфальтобетонних заводів, необхідних для проходження кваліфікаційного відбору та перемоги у відкритих конкурсних торгах. Досудове слідство встановило, що необхідна сертифікація заводів фактично не здійснювалася та відповідні атестати комерсантам не видавалися.

Через відсутність реальних атестованих асфальтобетонних заводів роботи виконувалися з використанням матеріалів сумнівного походження, що призвело до передчасного руйнування дорожного покриття. Натомість, за затвердженими актами виконаних робіт матеріали оплачувалися за нормативами високої якості. У рамках розпочатого кримінального провадження, відкритого за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України, правоохоронці проводять санкціоновані слідчі дії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ