Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Прокуратура намагається відсудити у державного ПриватБанку ділянки в Буковелі

Прокуратура Івано-Франківської області намагається відсудити у державного ПриватБанку ділянки в Буковелі. Про це повідомили в пресслужбі Приватбанку.

Загалом прокуратура Івано-Франківської області має позови до державного банку щодо трьох ділянок у Буковелі. У липні цього року банк відстояв своє право власності на одну із них, здобувши перемогу у суді. Однак прокуратура подала апеляцію, яку суд розгляне 15 січня. 

Мова йде про справу № 354/658/15-ц за позовом першого заступника прокурора Івано-Франківської області в інтересах держави в особі Державного агентства лісових ресурсів України, ДП Ворохтянське лісове господарство до Поляницької сільської ради Надвірнянського району Івано-Франківської області, АТ КБ “ПриватБанк”, ТОВ “Скорзонера” та ін. про визнання недійсним та скасування державного акту на право приватної власності на земельну ділянку площею 0,1930 га, яка знаходиться на території ГК "Буковель". Справа на розгляді в Івано-Франківському апеляційному суді.

“15 січня відбудеться чергова спроба забрати через суд у державного ПриватБанку ділянки в Буковелі, які, за твердженнями прокуратури, вибули з власності держави понад 20 років тому. Ця справа може призвести до втрати права власності банку не лише на земельні ділянки, але й майно, що споруджено на них, що завдасть значних збитків державі", – повідомляють юристи банку.

ПриватБанк набув право власності на відповідні земельні ділянки ще до націоналізації. Першочергові позови прокуратури були пред'явлені в 2015 році до фізичних осіб, які, на думку прокуратури, отримали земельні ділянки на підставі підроблених рішень сільради. Лише через декілька років після ініціювання цих позовів банк був залучений до участі у цих справах як відповідач. Набуття цих об'єктів у власність відбулося за часів керівництва колишніх власників. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ