Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

СБУ знайшла в мережі церковних лавок УПЦ МП антиукраїнську літературу

У мережі церковних лавок УПЦ МП поширювали антиукраїнську літературу. Правоохоронці вилучили проросійські видання, які пропагували релігійну нетерпимість та виправдовували війну РФ.
Фото ілюстративне: СБУ

Як повідомляє Служба безпеки України, партії таких примірників виявили в Ужгороді, Житомирі, Миколаєві та Києві на території однієї з мереж церковних лавок УПЦ (МП).

"Власники цих крамниць оптом замовляли пропагандистську літературу в типографії на Тернопільщині", — йдеться в повідомленні.

Судово-лінгвістична експертиза підтвердила, що у знайдених примірниках виправдовувалася збройна агресія рф, містилися заклики до міжконфесійної ворожнечі та релігійної нетерпимості.

Власниці однієї з крамниць повідомили підозру за ч. 1 ст. 300 ККУ — ввезення, виготовлення або розповсюдження творів, що пропагують культ насильства і жорстокості, расову, національну чи релігійну нетерпимість та дискримінацію.

У СБУ додали, що триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину та осіб, причетних до підривної діяльності проти України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ