Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Секс-меньшини хочуть приєднатися до протестувальників у центрі Києва

Ініціативна група представників українського ЛГБТ-співтовариства хоче завтра встановити свої намети в центрі Києва і приєднатися до мітингувальників.

Про це в п'ятницю на прес-конференції заявила представник ініціативної групи Софія Гукова, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ініціативна група із захисту сексуальних меншин України встановить завтра свої намети на підтримку європейського вибору країни", - сказала Гукова.

За її словами, Євросоюз завжди поважав право людей на мирні зібрання. "А такі події, як гей-паради, в нашій країні завжди були заборонені - а це питання соціального миру і толерантності", - зазначила вона.

Гукова розповіла, що представники українських ЛГБТ-співтовариств мають намір 11 січня пройти від Бессарабської площі до Майдану Незалежності. "Там ми приєднаємося до мирного протесту наших співгромадян за вступ України в ЄС і протестуватимемо проти дискримінації секс-меньшин у нашій країні", - сказала вона.

Представники ініціативної групи також звернулися до посольств європейських країн і США в Україні з пропозицією їх підтримати. "США - країна, яка є нийбільш прогресивною в захисті прав секс-меньшин, і ми просимо представників посольства США підтримати нашу акцію", - йдеться на прес-конференції.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ