Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Війна з Росією

Сенат Польщі визнав владу рф терористичним режимом

Польський сенат у середу, 26 жовтня, ухвалив резолюцію про визнання російської влади терористичним режимом.
Засідання Сенату Республіки Польща PAP / Tomasz Gzell

За резолюцію про визнання влади Російської Федерації терористичним режимом проголосували всі присутні сенаторипише "Польське радіо".

Як зазначає Сенат у постанові, Україна сьогодні є найважливішим місцем, яке захищає демократію і свободу.

"Російські загарбники тероризують жителів українських міст, бомбардуючи цивільні об'єкти: дитячі садки, школи, театри та житлові масиви. Бандити в російській формі катують і вбивають військовополонених і мирних жителів окупованих територій. Викрадають українських дітей. Щоб виховати їх на режимі яничарів. Депортують, переселяють і відправляють українських громадян у віддалені райони росії", — йдеться в документі.

Як зазначено в резолюції, європейці вірили, що їм ніколи не загрожуватиме геноцид і воєнні злочини. Тим часом путін і його апарат насильства повернулися до жорстоких практик сталінського та нацистського режимів. Тому росію необхідно перемогти та позбавити можливості ставити під загрозу своїх сусідів.

​Сенат також закликав усі країни, що виступають за мир, демократію та права людини, визнати уряд рф терористичним режимом. У резолюції також міститься заклик до міжнародної спільноти підтримати Міжнародний кримінальний суд у розслідуванні винних у злочинах в Україні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ