Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Сергій Владико: Постійно стежу за успіхами АФЛ

У п’ятницю, 30 березня, у Львові, «Енергія» поступилась хмельницькому «Соколу» з рахунком 4:5 у рамках третього чвертьфінального матчу плей-оф Екстра-ліги. Серед вболівальників палацу спорту «Галичина» на тому двобої були присутні і дуже поважні гості, зокрема президент Асоціації футзалу України Сергій Владико.

Очільник АФУ переглянув захопливий поєдинок у компанії президента Асоціації футзалу Львівщини Мирослава Хом’яка та голови Федерації футболу Львівщини Олександра Шевченка. 

Опісля протистояння «Енергія» - «Сокіл» спортивні високопосадовці обговорили стан справ в українському футзалі. Сергій Владико, окрім того, встиг відповісти на декілька запитань у короткому бліц-інтерв’ю нашому сайту.

Сергію Васильовичу, чому на матчі плей-оф Екстра-ліги вирішили завітати саме до Львова?

Відвідаю не тільки Львів. Сьогодні, у п’ятницю, спершу завітав на матч до Львова. Сподіваюсь, що встигну ще на поєдинок до Івано-Франківська, а вже завтра вирушу до Рівного. Намагатимусь усіх учасників чвертьфінальних протистоянь потішити своєю присутністю (усміхається…).

Чи сподобався Вам двобій за участю львівських «енергетиків»?

Безперечно. Дуже напружений, цікавий та захопливий матч мені довелось переглянути. «Енергія» – чудова команда, але і «Сокіл» сьогодні показав все, на що здатен.

Як оцінюєте шанси цього складу «Енергії» додати до Кубка України з футзалу ще й золоті медалі Екстра-ліги?

Це вже нехай оцінює керівництво команди. Я можу тільки якісь загальні речі сказати з цього приводу. Загалом, то хороша команда «Енергія», завжди прекрасні поєдинки за їх участі відбуваються. А чи є в «енергетиків» завдання здобути перемогу в Екстра-лізі, чи ні, то вже безпосередньо в них запитуватись треба.

Ви переглядали двобій «Енергія» - «Сокіл» у компанії президента Асоціації футзалу Львівщини. Чи спостерігаєте Ви за роботою органу, який очолює Мирослав Хом’як?

«Спостерігаю» – це не те слово. Ми завжди на зв’язку з Мирославом Хом’яком, постійно спілкуємось, обговорюємо моменти, які потребують покращення. Окрім того, звісно ж, стежимо за успіхами, які тут останнім часом помітні.

Як оцінюєте роботу Асоціації футзалу Львівщини?

Це питання доволі широке. У всіх осередках футзалу, по всій країні є дуже багато позитивних зрушень. Не буду кривити душею, якщо скажу, що всюди є також і недоліки. Втім, з усіма президентами обласних асоціацій, зокрема зі львівською, намагаємось постійно бути на зв’язку, підтримувати. Вважаю, що з приходом Мирослава Хом’яка до АФЛ ситуація з футзалом у вашій області суттєво змінилась на краще, безперечно.

Чи спостерігали Ви за Всеукраїнським фіналом АФЛУ? Зокрема, як Вам виступи чемпіона Львівщини, команди «Русин-О» (Розвадів)?

Відверто кажучи, не дивився за усіма командами на тому турнірі. Бачив тільки фінальну гру. Втім, впевнений, що рівень футзальної майстерності команд, навіть на аматорському рівні, на Львівщині доволі серйозний.

А як загалом оціните перспективи такого виду спорту як футзал на даний момент в Україні?

Дуже добре оцінюю. Ми розвиваємось і чудово знаємо до якої мети йдемо.

Дуже дякую, що знайшли вільний час для відповідей на запитання, а також вдячний, що завітали до Львова на поєдинок «Енергії».

Вам щиро дякую. Сподіваюсь, що АФЛ і надалі працюватиме не покладаючи рук задля безперервного розвитку футзалу не тільки на Львівщині, а й в Україні. Користуючись нагодою, хочу також привітати усіх львів’ян, українців, з Великодніми святами. Бажаю, Божої ласки, миру, добра, злагоди та щастя в кожній домівці.

Володимир Дидик, прес-служба АФЛ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ