Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Шахраї видурили в громадян 7 млн грн за продаж віртуальних авто

На Львівщині припинили діяльність шахрайської мережі, створеної для незаконного заволодіння коштами громадян. Про це повідомили в Управління захисту економіки у Львівській області.

Працівники Управління захисту економіки у Львівській області спільно з слідчими Франківського відділу поліції та за процесуального керівництва Львівської місцевої прокуратури №3 викрили функціонування мережі офісів, розташованих у Львівській, Вінницькій, Житомирській, Закарпатський, Івано-Франківській та Чернівецькій областях, у яких під виглядом придбання в кредит автотранспорту зловмисники видурювали кошти громадян.

Працівники офісів розміщували на інтернет-сайтах рекламні оголошення із пропозицією придбати в кредит автотранспорт за цінами суттєво нижчими за ринкові. Клієнти звертались за вказаними в оголошеннями адресами, де їм пропонували на вибір автомашини у широкому ціновому діапазоні, зокрема Рено, Кіа, Сітроен, Сузукі, Лада та інші, з можливістю вибору комплектацій.

Після того як клієнт підбирав автомобіль, менеджери укладали, ніби – то попередній договір купівлі - продажу транспортного засобу та вимагали переказати на рахунок суб’єкта господарювання кошти - 10% передоплати від вартості покупки.

При цьому клієнтів запевняли, що автомобіль вони отримають протягом 3-4 робочих днів, а також буде проведена його передпродажна підготовка та комп`ютерна діагностика.

Нічого не підозрюючи, громадяни перераховували від 30 до 100 тисяч гривень на вказаний менеджерами рахунок у банку. Коли ж в обумовлені терміни вони не отримували обіцяних автомобілів та звертались у офіси, працівники пояснювали їм різні вигадані обставини та причини затримки.

Далі, для уникнення конфліктів із ошуканими клієнтами, зловмисники орендували нові приміщення і змінювали місця розташування офісів.

Задокументовано залучення мережею підконтрольних суб’єктів господарювання в семи областях держави коштів у більш як 150 громадян на загальну суму понад сім мільйонів гривень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ