Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Шахраї з «Львівобленерго» ставили лічильники, що недораховували електрику

У липні 2016 року працівники служби економічної безпеки ПАТ «Львівобленерго» спільно із правоохоронцями викрили трьох працівників Товариства та одного екс-працівника, які за винагороду встановлювали на підприємствах і у домівках споживачів лічильники, що недовраховували кількість спожитої електроенергії на 50-70%. Як наслідок, ПАТ «Львівобленерго» зазнало фінансових і репутаційних втрат, повідомила прес-служба ПАТ «Львівобленерго».

Тільки завдяки тісній співпраці та спільним зусиллям співробітників Управління захисту економіки Національної поліції України у Львівській області та працівників служби захисту економічних інтересів ПАТ «Львівобленерго» горе-працівників вдалось «зловити за руку» та задокументувати їх протиправну діяльність.

Вже в серпні цього року енергетики, поліцейські та метрологи попередньо перевірили майже півсотні електролічильників і вилучили 16,  в яких були різноманітні пошкодження, у тому числі пломб, зміни схем тощо. Саме таке зовнішнє втручання в лічильник дозволяло маніпулювати з показниками. Тепер  прилади обліку вивчаються у Львівському науково-дослідному інституті судових експертиз.

Внутрішні перевірки проводитимуть у Товаристві й надалі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ