Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Ще 9 дітей-сиріт з Львівщини отримають житло

Дев’ятеро дітей-сиріт та дітей з числа позбавлених батьківського піклування віком від 17 до 22 років з Стрийської, Сколівської, Давидівської, Ходорівської, Великолюбінської, Боринської та Глинянської громад отримають власне житло. Про це повідомили у пресслужбі ЛОР.
Фото Олена Ляхович, Гал-інфо

Відповідні пропозиції погодили 27 вересня на засіданні регіональної комісії за участі заступника голови Львівської обласної ради Юрія Холода. 

Загальна вартість об’єктів, які запропоновано до придбання, становить 5,9 млн грн, з яких 2,7 млн грн кошти обласного бюджету, решту – місцевого.

«На сьогоднішній комісії похвалив Боринську громаду, яка, купуючи квартиру у Бориславі, передбачила додаткові гроші, щоб військовий, який отримає власне житло, не докладав своїх грошей. Так само запропонував зробити Давидівській громаді. Просто вартість житла, яке обрали для цих дітей дещо перевищує умови програми. Але, на мою думку, всі ми завдячуємо захисникам своїм життям, тому не можемо дозволити їм доплачувати власні кошти. 
Половину об’єктів, які ми сьогодні розглянули, вже проінспектували представники нашої комісії особисто. Всі інші ми також оглянемо не пізніше наступного тижня», - зазначив Юрій Холод. 

Сьогодні розподілені кошти на придбання житла для дітей-сиріт та осіб, позбавлених батьківського піклування, є останніми з загальної суми 9 мільйонів, які було виділено в межах цієї програми на  2023 рік. 

Однак члени комісії домовилися, що якщо є громади, які мають у своєму бюджеті гроші для співфінансування житла для сиріт і осіб з їх числа, а також хочуть його придбати ще до кінця року, повинні подати таку заявку в обласну військову адміністрацію, максимум до 15 жовтня. 

Відтак при перегляді обласного бюджету за підсумками 9 місяців обласна військова адміністрація та депутатський корпус спробують дофінансувати програму, щоб придбати житло для дітей-сиріт.

Загалом цьогоріч закуплено 24 квартири та будинки для 26 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ