Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Ще чотири громади на Львівщині отримали нові «школярики»: ключове за добу

Ключі від нових шкільних автобусів отримали Жовківська, Сокільницька, Шегинівська та Івано-Франківська громади. Про ці та інші головні новини — у зведенні начальника Львівської ОВА Максима Козицького.
Фото: ЛОВА

Упродовж попередньої доби один раз сирени сповіщали про повітряну тривогу – 13 квітня об 11:29. Була загроза ракетного удару з МіГ-31 з території poсії. Небезпека не справдилась. На Львівщині спокійно.

Евакуаційними потягами зі зон активних бойових дій у Львівську область приїхали ще 39 людей.

До Перемишля з нашої області потягами вирушили 1445 осіб.

Орденами «За мужність» ІІІ ступеня нагородили (посмертно) двох воїнів з Червоноградського району. Андрій Коженевський загинув під час відбиття нападу диверсійно-розвідувальної групи у Запорізькій області у червні 2022 року. Павло Синишин загинув внаслідок кульових поранень у Миколаївській області у червні 2022.

У Дрогобичі вшанували пам’ять полеглих Героїв. Поминальну панахиду відслужили на Алеї Слави та на кладовищі, де поховані наші оборонці.

Школярі ще чотирьох громад Львівщини доїжджатимуть до навчальних закладів новими шкільними автобусами. «Школярики» отримали Жовківська, Сокільницька, Шегинівська та Івано-Франківська громади. Це передостання партія «школяриків» зі 126, які закупила Львівська ОВА торік – коштом обласного бюджету, за співфінансування територіальних громад та залишкові кошти освітньої субвенції. Окрім цих шкільних автобусів, плануємо закупити ще понад 80 «школяриків», щоб повністю закрити всі потреби громад у довезенні учнів.

На Львівщині ще 8 суб’єктів господарювання отримали погодження на грантову підтримку.

У Городоцьку та Оброшинську громади Львівського району передали 4 промислові підлогомийні машини в межах проєкту USAID «ГОВЕРЛА» – «Підвищення ефективності роботи і підзвітності органів місцевого самоврядування».

Вихованка Жидачівської ДЮСШ Мар'яна Маркевич разом із національною збірною представлятиме Україну на Чемпіонаті світу з гандболу.

У Підберізцівській громаді Львівського району для осіб похилого віку, дітей, позбавлених батьківського піклування, родин наших Героїв та сімей з-поміж ВПО передали 190 Великодніх наборів. Їх надали у межах програми «Великодній соціальний набір Підберізцівської сільської ради на 2023 рік».

"Також дякую усім людям з різних куточків нашої області, які докладають багато зусиль та передають частинку свята Христового Воскресіння нашим захисникам і захисницям на передову", — додав начальник ЛОВА.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ