Notice: Undefined offset: 1 in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/readnews.php on line 627

Notice: Undefined offset: 1 in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/readnews.php on line 628

Notice: Undefined offset: 1 in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/readnews.php on line 630
Новини Львова: Ще одне європейське місто стало побратимом Львова
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Ще одне європейське місто стало побратимом Львова

Міський голова Львова Андрій Садовий та Якоб Бундсгаард, мер міста Орхус (Королівство Данія), підписали угоду про співпрацю між містами. Так, Орхус став 20 містом-побратимом Львова.

Фото: ЛМР

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

Зазначається, що під час повномасштабного вторгнення росії в Україну данське місто активно підтримувало українців. Зокрема, торік у грудні до ТМО-1 Львова прибув перший вантаж медичного обладнання від міста Орхус. А кілька днів раніше Орхус передав Львову 5 автобусів, які після техогляду та тестування планують використовувати на міських маршрутах.

«Я пригадую свій візит до Орхуса у 2007 році – він мене вразив своєю якісною комунальною інфраструктурою.

Понад місяць тому пан Якоб Бундсгаард запропонував подарувати Львову автобуси. Тоді ми також згадали нашу комунікацію у 2007 році і домовились закріпити наші відносини угодою про партнерство. Це пропозиція, від якої ми не могли відмовитись, бо сьогодні мати нових друзів – дуже важливо.Тільки сміливі люди в такий час приїжджають до Львова, приїжджають в Україну. Дякуємо за це», – сказав Андрій Садовий.

Мер Орхуса прибув до Львова вперше. Гості відвідали Меморіал пам'яті Героїв Небесної Сотні, а також долучилися до міської церемонії прощання з загиблим воїном.

«Я ніколи не був у вашому місті, але маю таке відчуття, ніби повернувся додому. Ми вражені таким теплим прийомом.

У важкі часи всім потрібна підтримка, друзі. Ви взяли на себе велику відповідальність не лише за Львів, а й за всю Україну та Європу, бо боротьба України зараз відбувається не лише за її свободу, а й за свободу всієї Європи. Агресія росії принесла на вашу землю великі звірства, тому Орхус і всі громадяни Данії відчувають обов’язок допомагати Україні», – сказав він.  

Бундсгаард згадав про національний реабілітаційний центр "Незламні" на базі Першого медоб’єднання Львова, де постраждалі від війни отримують лікування. «Цей об’єкт вражає сучасною технікою та великою компетенцією людей, що там працюють. Я вражений вашими перспективами і планами, незважаючи на всі труднощі. Віримо, що ми зможемо зробити свій внесок у різних напрямках в межах нашої угоди про партнерство», – зазначив мер Орхуса Якоб Бундсгаард.

До слова, Львів має 20 міст-партнерів у різних країнах світу: Баня-Лука, Будапешт, Вільнюс, Вінніпег, Вроцлав, Краків, Кутаїсі, Лодзь, Люблін, Перемишль, Пловдів, Рішон Ле-Ціон, Рочдейл, Ряшів, Тбілісі, Фрайбург, Ченду, Канни, Вюрцбург і відтепер Орхус. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ