Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Ще одне швейцарське місто безоплатно передасть Львову трамваї

Швейцарський Базель безоплатно передасть Львову 23-25 вживаних великих трамваїв з низькопідлоговою секцією. Та ще 10 менших вагонів – для використання запасних частин. Про це повідомив директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури ЛМР Олег Забарило.
Фото: ЛМР

Передачу електротранспорту нашому місту від компанії Baselland Transport AG погодив Державний секретаріат Швейцарії з економічних питань (SECO).

«Отримали фінальне погодження та  узгоджуємо всі процедурні питання. Очікуємо, що постачання перших вагонів буде на початку 2025 року», – зазначив Олег Забарило.

Посадовець додав, що до кінця вересня Львів отримає перші два вагони з Берна.  Нагадаємо, компанія Bernmobil безоплатно передає Львову 11 низькопідлогових трамваїв, а також рейкошліфувальний верстат, додаткові запчастини та підйомні пристрої для цих трамваїв. 

Додамо, цьогоріч Львів безоплатно отримав 12 вживаних робочих трамваїв з Берліна.  4 вагони  вже працюють на лінії.

Зауважимо, останнім часом у місті суттєво оновили рухомий склад електротранспорту. Так,  впродовж 2021-2024 років за кредитні кошти Європейського інвестиційного банку у межах проєкту «Міський громадський транспорт України» Львів придбав 10 сучасних низькопідлогових трамваїв «Електрон».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ