Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Що отримають львів'яни постраждалі внаслідок аварії на ЧАЕС?

У 2016 році управління соціального захисту ЛМР проводитиме виплати для постраждалих львів'ян внаслідок аварії на ЧАЕС.

На обліку в управлінні соціального захисту перебуває понад 3,5 тис. львів’ян з числа постраждалих від наслідків аварії на ЧАЕС (у т.ч. 1-ої категорії – 916 осіб, 2-ої категорії – 1341 особа).

"Відтак,  буде здійснена  виплата відповідно до розпорядження Львівського міського голови «Про надання одноразової матеріальної допомоги громадянам, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС 1-ої категорії та ліквідаторам наслідків аварії на ЧАЕС 2-ої категорії – мешканцям м. Львова» для 1808 осіб по 500 грн. на загальну суму з міського бюджету 904,0 тис. грн.;

Також виплата відповідно до розпорядження Львівського міського голови «Про надання одноразової матеріальної допомоги ліквідаторам наслідків аварії на ЧАЕС 3-ої категорії – мешканцям, які зареєстровані у м. Львові» для 150 осіб по 500 грн. на загальну суму з міського бюджету 75,0 тис. грн.;

Окрім того, буде  закуплено 22 путівки на санаторно-курортне оздоровлення громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, віднесених до ліквідаторів 2-ої категорії", - йдеться у повідомленні прес-служби Львівської міської ради.

Сьогодні, 26 квітня 2016 року виповнюється 30 років, як відбулася наймасштабніша техногенна катастрофа за весь час використання атомної енергетики - аварія на Чорнобильській атомній електростанції.

Аварія розцінюється як найбільша у своєму роді за всю історію ядерної енергетики, як за кількістю загиблих та постраждалих від її наслідків людей, так і за економічними збитками.

Сьогодні 30-та річниця Чорнобильської катастрофи

Після аварії на Чорнобильській АЕС з постраждалих районів евакуювали 116 тисяч осіб, ще 230 тисяч було переселено із зараженої зони. З числа постраждалих унаслідок аварії померло 167 653 людей, серед них 2929 ліквідаторів. 83% потерпілих унаслідок Чорнобильської катастрофи страждають на різні захворювання, а серед учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС - 92%.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ