Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Що таке худі, у чому відмінність від світшота та толстовки

Худі – комфортна кофта вільного крою із трикотажного полотна. Назва походить від англійського слова «hood», яке перекладається «капюшон», що відображає особливості пошиття.

У моделі обов'язково є капюшон і часто накладні кишені - бічні або в центральній частині виробу.

Світшот: що це, на відміну від худі

Назва «світшот» походить від англійських слів «sweater» (перекладається «світр») та «shirt» (у перекладі «сорочка»). Світшоти, як елемент одягу, з'явилися на початку XX століття США. Фасон вигадав Бенджамін Рассел – власник компанії Russell Athletic, яка займалася виробництвом одягу. Син Рассела перебував у команді з американського футболу і часто скаржився батькові, що у вовняному светрі грати спекотно. Кофта без застібки, зшита із щільного бавовняного трикотажу, була створена спеціально для спортсменів.

Характерна риса світшота - V-подібна прострочка в області горловини та грудей. Щоб зробити V-подібну нашивку, зсередини виробу підставляли додатковий шматок тканини, який вбирав піт спортсменів. Ущільнена горловина краще зберігала первісну форму, що дозволяло спортсменам виглядати акуратно та охайно. Сьогодні прострочка - декоративніша, ніж функціональна деталь. Актуальні жіночі худі рідко доповнюються подібним елементом. Світшоти шиють без кишень. Сучасні моделі часто прикрашають контрастними вставками, принтами, написами.

Толстовка: що це, на відміну від худи

Толстовка - варіант світшота. Назва «толстовка» з'явилася завдяки письменнику Леву Толстому. Він любив носити подовжені, вільні сорочки на випуск, які згодом отримали його ім'я. Сорочки шили з гладкофарбованих тканин різного складу. Матеріал для сучасної толстовки – міцний трикотаж. Головне призначення толстовки – збереження тепла. Такий одяг носять у прохолодну погоду. Модель популярна серед спортсменів та молодих людей. На відміну від худі толстовки, часто шиють без капюшона.

З чим носити

Якщо порівнювати худі, толстовку і світшот у сучасному уявленні перший варіант відноситься до спортивного стилю, а два інших – відрізняються універсальним застосуванням. Світшоти та толстовки можуть гармонійно доповнити образ у стилі кежуал. Світшот – найконсервативніша модель, яка ідеально поєднується з речами класичного стилю, наприклад, брюками, шортами та спідницями, піджаками та жакетами.

Сучасна мода пропонує комбінувати не поєднане та відкриває широкі можливості для сміливих експериментів. Сьогодні багатьом людям вдається носити спортивні худі в рамках офісного стилю. Головне правильно підібрати низ. Серед відповідних варіантів - вузькі штани (завужені дудочки або скінни) або спідниця-олівець.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ