Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Що відноситься до органічної косметики для волосся

Для того, щоб волосся було блискучим, слухняним та здоровим, потрібно не тільки добре харчуватися та відмовитись від шкідливих звичок.

Важливо ще й правильно підібрати косметику для догляду за ним. Багато засобів, хоч і виконують свої функції, погано впливають на структуру волосків та шкіру голови. Саме тому багато хто з лікарів пропонує придбати органічну косметику. Що це таке? Чим зумовлена ефективність таких засобів?

Що таке органічна косметика

Органічними називаються ті засоби для догляду за волоссям, у складі яких немає шкідливих речовин. Мова йде про такі з них:

  1. Парабени, які згубно впливають на живі клітини та підвищують ймовірність розвитку онкологічних захворювань.
  2. Лаурилсульфат натрію. Це речовина, яка призводить до лущення шкіри голови.
  3. Пропілен гліколь. Може викликати алергію.
  4. Силікон. Не дозволяє волоссю дихати, створюючи на його поверхні тонкий шар, який не пропускає повітря. Таким способом він маскує реальні проблеми з волоссям.
  5. Масла, які отримані шляхом нафтопереробки.

Також в органічній косметиці немає синтетичних барвників та ароматизаторів, які можуть спровокувати алергічну реакцію.

Що входить до складу натуральних засобів

Ефективність органічних доглядових засобів для волосся зумовлена вмістом у складі тільки корисних речовин. Ось деякі з них:

  1. Різні натуральні олії, які зволожують та живлять волосся. Це може буди оливкова, обліпихова, мигдальна олія та інші, як, наприклад, у серії засобів Madara.
  2. Екстракти та витяжки з корисних рослин. Мова йде про ромашку, алое, лаванду, кропиву, смородину і т. д.
  3. Ефірні олії, які мають антибактеріальну та відновлювальну дію. Це можуть бути олії шавлії, герані, лимона, розмарину, ялиці, ромашки.
  4. Ланолін. Це органічний жир, який відповідає за зволоження волосся.

Також натуральна косметика містить комплекси вітамінів та мінералів.

Переваги та недоліки органічної косметики

Окрім складу, органічна косметика має інші переваги. Їх перелік виглядає так:

  1. Не змінює колір ні пофарбованого, ні природнього волосся.
  2. Підходить для щоденного використання і дорослими, і дітьми.
  3. Повертає волоссю природній блиск.
  4. З часом виводить всі токсини.
  5. Зміцнює волосся, дає йому можливість вільно дихати.
  6. Не пересушує.
  7. Відновлює жировий баланс.
  8. Оздоровлює шкіру голови.

Незважаючи на таку кількість переваг, органічні засоби мають і деякі недоліки. Головний з них — стан волосся після використання. Частіше всього воно виглядає так, ніби його не мили вже кілька днів. Це триває впродовж 2-4 тижнів та каже про те, що є серйозні проблеми: раніше їх ховав силікон, але тепер вони вийшли назовні. Цю обставину навіть складно назвати недоліком, бо вона є особливістю використання засобів такого типу.

Ще один неприємний момент — алергія на один з компонентів.

«Тут все індивідуально. Дуже складно передбачити, на що може зреагувати організм. Але зазначу, що алергія на рослинні компоненти зустрічається значно рідше, ніж на синтетичні.» — лікар-дерматолог Світлана Якубовська.

Як вибрати органічну косметику

В першу чергу потрібно звертати увагу на тип волосся. Воно буває сухим, жирним, пошкодженим, комбінованим. Обраний засіб повинен вирішувати всі проблеми.

Друге, на що важливо звернути увагу, — склад шампуню або бальзаму. Там має бути вказано, що засіб не має парабенів та інших шкідливих речовин. Також потрібно уважно вивчити упаковку. На ній повинен бути знак якості та повідомлення, що не проводились випробування на тваринах.

Якісний та безпечний засіб для волосся не матиме різкий запах. По виду він повинен бути або прозорим, або білим, але ніяк не кольоровим.

Отже, органічна косметика для волосся — це засоби, до складу яких входять виключно натуральні речовини. Вони позитивно впливають на волосся, роблячи його шовковистим, блискучим та, найголовніше, здоровим.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ