Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Щогодини в Карпатах вирубують 4 гектари лісу — Greenpeace

Йдеться про вісім карпатських країн на сході Центральної Європи: Україну, Угорщину, Чехію, Польщу, Словаччину, Румунію, Сербію та Австрію.
Фото ілюстративне

Про це свідчать результати нового дослідження міжнародної екологічної організації Greenpeace, повідомляє Українська природоохоронна група.

"З дослідження Greenpeace, яке вийшло сьогодні, стало також відомо, що за останні 20 років було вирубано понад 7 000 квадратних кілометрів лісів Карпат. Це більше ніж площа Парижа, Берліна, Рима, Будапешта, Варшави та Брюсселя разом узяті", — кажуть в УПГ.  

У відповідь на це Greenpeace оголосила збір підписів під петицією на захист лісів Карпат. Петиція адресована керівникам ЄС та лідерам карпатських країн, у тому числі України.

Основні вимоги такі:

  • Терміново розробити план дій з охорони лісів Карпат. План, який передбачатиме не тільки реальне збереження лісів, але й підтримку місцевих громад.
  • Терміново заборонити будь-які безвідповідальні рубки карпатських лісів.
  • Терміново заборонити будівництво нових лісових доріг терміном на 10 років, а також встановити нові зони суворої заповідності.
  • Домогтися, щоб деревообробні компанії припинили використовувати карпатську деревину, отримання якої супроводжується знищенням екосистем.

Посилання на петицію можна знайти тут

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ