Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Щонайменше 40 людей загинули через паводки на півночі Туреччини

Кількість загиблих в результаті сильних паводків і зсувів в прибережній частині Туреччині на півночі країни зросла як мінімум до 40.
Фото: AP Photo

Про це повідомило 14 серпня Агентство з надзвичайних ситуацій і стихійних лих країни (AFAD), передає Громадське з посиланням на AP.

Проливні дощі, що обрушилися на чорноморські провінції Стамбул, Кастамону і Синоп 11 серпня, спричинили паводки, які зруйнували будинки, щонайменше 5 мостів, пошкодили автомобілі і багато доріг.

34 людини загинули в Кастамону і 6 — у Синопі. Дев'ять людей наразі госпіталізовані у Синопі, а одна людина пропала безвісти в провінції Стамбул. У соціальних мережах користувачі заявляють, що пропали ще сотні.

За даними влади, 2250 людей були евакуйовані по всьому регіону, деяких забирали з дахів вертольотами. Багатьох тимчасово розмістили в студентських гуртожитках.

Зазначимо, що паводки обрушилися на Туреччину одразу після масштабних лісових пожеж. Дощі допомогли загасити вогонь, але принесли нове стихійне лихо.

Від пожеж найбільше постраждали туристичні провінції Мугла і Анталья. Щонайменше вісім людей загинули, а тисячі жителів були змушені тікати.

З кінця липня через аномальну спеку в Туреччині на західному і південному узбережжях країни вирували лісові пожежі, сотні гектарів лісу згоріли вщент. Через аномальну спеку на сході Середземномор’я також спалахнули ліси в Греції, Італії, Албанії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ