Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Щороку у Львові зрізають 2000 дерев

Про це Гал-інфо розповів голова постійної комісії екології, природокористування та енергозбереження Львівської міської ради Володимир Лучишин.

“Зелені насадження сприяють кращому психологічному здоров'ю людей, вони поглинають порох, шуму, виділяють кисень. У Львові зелених насаджень не вистачає. Кожного року у місті зрізають 2000 дерев, а це багато”, - розповів Володимир Лучишин.

Він додав, що цього року запускають ініціативу “Мільйон  на район”. Згідно з нею кожному району міста буде виділено цільово один мільйон на поновлення зелених насаджень.

“Дерева і кущі вздовж доріг, на вулицях, в скверах, на прибудинкових територіях - ними займаються районні адміністрації. Насправді здається, що 6 мільйонів, бо 6 районів у Львові, -  це багато, але одне дерево буде обходитись близько 3 тис. грн.  6 мільйонів - це якраз буде виходити 2000 дерев. Ми принаймні будемо виходити в 0, але, крім того, треба активно працювати з забудовниками і вписувати їм в технічні умови невирізання по можливості дерев, і обов'язкове насадження зелені.  Це, до  речі, підніме комфорт життя у ЖК і відповідно вартість житла зросте”, - пояснив Володимир Лучишин. 

Щодо того, чи слідкують за тим, які дерева висаджують, він зазначив: “У межах міста обов'язково слідкують за тим, які дерева висаджують. Управління екології дуже пильнує цей момент. Наприклад радіо “Львівська хвиля” якраз нещодавно садило клен кулястий на площі Галицькій, бо там має рости саме він.  Це дерево не буде занадто великим, триматиме форму, воно певним чином кронується, і для цього місця ідеально підходить. Таким чином підбирають дерева і для інших місць”. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ