Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Школярі із України не поїдуть на олімпіаду з інформатики

З 12 по 19 серпня в російському місті Казань (Республіка Татарстан) проходить міжнародна олімпіада з інформатики IOI (International Olympiad in Informatics) 2016 серед школярів. Однак через військовий і політичний конфлікт з Росією українська команда в цьому році не братиме участі в олімпіаді.

Про це на форумі Codeforces написав представник команди з України Матвій Асландуков, передає освітній портал.

«На жаль, наш уряд в останній день прийняв рішення не брати участь в IOI в цьому році через політичні проблеми з Росією. Наша команда дуже засмучена, тому що ще тиждень тому ми були впевнені, що поїдемо», - написав він.

Міжнародну олімпіаду з інформатики IOI заснували в 1989 році, вона проходить в різних країнах по всьому світу, в цьому році - в Росії. За словами Матвія, це найпрестижніше змагання школярів з інформатики, щорічно в олімпіаді беруть участь близько 80 країн світу. З кожної країни запрошують команду складом не більше чотирьох осіб. Щоб сформувати ці команди, проводяться національні змагання в кілька етапів, в рамках яких обирають кращих від країни для заключного змагання - IOI.

Старшокласники вчитимуть оновлену історію

Як повідомляє AIN.UA, в цьому році представляти Україну повинні були Матвій Асландуков, Максим Мачула, Станіслав Мінаков і Антон Ципко. Однак уряд України не дав дозволу на виїзд: Міністерство освіти і науки не призначило офіційну особу, через що оргкомітет олімпіади не дав добро на приїзд команди без лідера. Самих школярів повідомили про те, що на IOI вони не поїдуть, напередодні старту олімпіади.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ