Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Шмигаль розповів чи зможуть українці безперешкодно подорожувати Європою

Як нагадав прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, напередодні, до України цього тижня прибула вакцина Pfizer. У межах глобальної ініціативи COVAX ми безкоштовно отримали 117 тисяч доз вакцини Comirnaty виробництва компанії Pfizer/BioNTech.

Щеплення вакциною Pfizer розпочинається вже сьогодні в Київській області, а вже від завтра її використовуватимуть по всій Україні. Цю вакцину отримають насамперед персонал і мешканці будинків для літніх людей, а потім — рятувальники й прикордонники.

Також паралельно вже триває щеплення вакциною CoronaVac, яка насамперед розподілена серед маломобільних груп населення, соціальних працівників, освітян, які беруть участь в організації ЗНО.

Серед іншого, Україна домовилася з Єврокомісією про співпрацю над сумісністю українського та європейського Цифрового сертифіката про імунітет від COVID-19. Відповідних домовленостей на моє доручення досягла Віцепрем’єрка Ольга Стефанішина під час зустрічі з Віцепрезиденткою Єврокомісії Вєрою Юровою.

Цифровий сертифікат ЄС буде підтверджувати, що людина вакцинувалася від коронавірусу, одужала від нього, а також здала тести. Сумісність українського і європейського сертифіката дасть можливість українцям безперешкодно подорожувати Європою.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ