Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Шмигаль закликав голів ОВА якнайшвидше підготувати проєкти відновлення

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль закликав очільників обласних військових адміністрацій якнайшвидше напрацювати проєкти для відновлення регіонів.

Фото: Департамент комунікацій Секретаріату Кабміну

Про це прем'єр заявив за результатами розширеного засідання президії Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України під головуванням керівника Офісу глави держави Андрія Єрмака, повідомляє Урядовий портал.

«Сьогодні Уряд перебуває в постійній комунікації з місцевою владою. На щотижневій основі відбуваються наради з ОВА. У топі питань — відновлення. Уряд створив відповідне Агентство. Його очільник зараз формує пакет документів для початку відновлення одразу ж після ухвалення відповідного законопроєкту», — сказав Денис Шмигаль.

Фото: Департамент комунікацій Секретаріату Кабміну

Прем’єр-міністр зауважив, що у держбюджеті створено відповідний фонд відновлення України від наслідків російської агресії. Наразі в ньому зберігається 17 млрд грн, конфіскованих у російських банків.

«Також передбачено ще 35,5 млрд грн від Нацбанку. 1,5 млрд доларів виділили США, 1 млрд євро допомоги оголосила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн. Інші партнери так само розглядають питання виділення додаткових коштів. Загалом наявних і вже обіцяних фінансів на відновлення маємо орієнтовно в сумі 150 млрд грн», — відзначив очільник уряду.

За словами прем’єр-міністра, виокремлено п’ять пріоритетів швидкого відновлення. Зокрема, енергетика, на який Сполучені Штати виділили додатково 0,8 млрд доларів. Серед інших пріоритетів: відновлення пошкодженого житла, критичної інфраструктури, розмінування та економічне відновлення.

Прем’єр-міністр звернувся до голів ОВА із закликом якнайшвидше підготувати проєктну документацію за всіма п’ятьма напрямками, щоб розпочати процес швидкого відновлення одразу після ухвалення відповідного законодавства.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ