Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Шольц не планує найближчим часом передавати ракети Taurus Україні

Канцлер ФРН Олаф Шольц продовжує чинити опір передачі Україні крилатих ракет Taurus, про які Київ просить з весни цього року, натомість обіцяє збільшити постачання засобів ППО.
Канцлер ФРН Олаф Шольц

Про це він сказав після засідання у четвер Європейської політичної спільноти та зустрічі з Президентом України Володимиром Зеленським в іспанській Гранаді, передає Укрінформ.

Глава німецького уряду зазначив, що рішення про передачу будь-яких збройних систем ухвалюється після ретельних міркувань, в кожному конкретному випадку.

«Цілком зрозуміло, що ми завжди маємо дотримуватися нашої конституції і робити що є в наших можливостях, а також, особливо, до цього належить те, що ми маємо забезпечити, щоби це не призвело до ескалації, й Німеччина не стала стороною протистояння», – сказав Шольц, який ухилився від прямої відповіді на цілком конкретне запитання щодо ракет.

Водночас він підкреслив, що Україна найбільше потребує зараз захисту від атак з повітря.

«Ми запроваджуємо багато-багато заходів із захисту повітря, до цього належать САУ Gepard з боєприпасами, які ми наразі знову виробляємо, кілька систем Iris-T, і ми передамо ще одну. Ми в минулому передали систему ППО Patriot, хоча це було дуже непросто, і я сказав тут Президенту Зеленському, що ми на зимові місяці передамо ще одну таку систему», – повідомив глава уряду ФРН.

Також Німеччина продовжить передавати артилерію, амуніцію, «багато танків». Шольц вважає це дуже широкою і дуже важливою підтримкою.

Канцлер нагадав, що його держава посідає друге місце після США за обсягами такої допомоги. Україна, сказав він, може розраховувати на Німеччину зараз і «роки наперед, якщо конфлікт триватиме довше, ніж ми сподіваємося».

Шольц запевнив, що співробітництво між Німеччиною і Україною є дуже тісним, його відносини з Зеленським – дружніми і довірливими та що німці непохитно стоять на боці України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ