Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Штормове попередження: до кінця дня у Львові сильний сніг

Львівський регіональний центр з гідрометеорології звертається до львів’ян зі штормовим попередженням: сьогодні, 15 січня, в найближчу годину, із збереженням до кінця доби та вночі 16 січня буде сильний сніг. Наступними днями, 16-18 січня, на дорогах ожеледиця. Комунальні служби міста мають заготовлену піскосуміш, снігоприбиральна техніка працює в черговому режимі, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Служби району повідомлені про снігові опади, які очікуються найближчим часом. Вся техніка в режимі готовності, при потребі будемо виїжджати протягом дня, аби розчищати вулиці. Також маємо закуплено достатньо піскосуміші», - розповів Тарас Гнида, голова Франківської районної адміністрації.

«Вся техніка, яка є в ШРП, задіяна. Працюють піскосії, підмітальні машини. Комунальні служби працюють у посиленому режимі.

Загалом район має приблизно 3 тис м куб піскосуміші, а також 25 одиниць снігоприбиральної техніки: 6 піскорозкидувачів, 6 підмітальних машин, 3 екскаватори, 3 грейдери, 5 тракторів і ще 2 трактори по ЛКП», - розповіла голова Залізничної районної адміністрації Надія Банах.

«У повній готовності перебуває 25 одиниць техніки. Будуть виїжджати протягом дня для розчищення вулиць. Також маємо достатньо піскосуміші для посипання доріг, приблизно 3 тис. м. куб.», - розповів Захарків Микола, начальник відділу комунального господарства Галицької районної адміністрації. 

Як повідомила голова Сихівської РА Ірина Маруняк, на чергуванні у районі перебуває 16 одиниць снігоприбиральної техніки, при потребі до роботи залучається ще 6 одиниць техніки для навантаження та вивезення снігу. Залежно від ситуації,  сніг на хідниках розчищатимуть як двірники, так і спеціальна техніка. Загалом на складах знаходиться 2830 м куб. протиожеледних матеріалів, які використовуватимуть для посипання доріг.

«Будемо спостерігати за ситуацією на дорогах, при необхідності посипатимемо. У міру накопичення снігу будемо застосовувати додаткову техніку для розчищення снігу. Робота проводитиметься в постійному режимі. Загалом у Шевченківському районі на чергуванні перебуває 12 одиниць снігоприбиральної техніки, ще є 8 одиниць додаткової. До використання готові близько 1500 м куб. піскосуміші», - зазначив голова Шевченківської РА Олександр Удовенко.

«У Личаківській районній адміністрації перебуває близько 25 одиниць снігоприбиральної техніки. Снігорозкидувачі вже працюють на певних ділянках. На сьогоднішній день на складах знаходиться 2800 м куб. піскосуміші», - розповів Петрик Євген, начальник відділу комунального господарства Личаківської районної адміністрації.

Нагадаємо, до прибирання снігу у Львові готові 150 одиниць техніки, з них 106 одиниць прибиральної техніки, 44 – для навантаження та вивезення снігу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ