Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Шведські благодійники передали українцям пожежні автомобілі та швидкі

Фото Марія Демчина
Фото Марія Демчина
Фото Марія Демчина
Фото Марія Демчина
1/2
1 жовтня у Львові представники шведської благодійної фундації «Blåljus i Samverkan» передали три пожежні автомобілі трьом українським містам, а також три автомобілі швидкої допомоги нашим військовим підрозділам на передову.

Пожежні автомобілі отримали, зокрема, Рівне, Зеленодольськ та Богодухів. Адже саме там зараз така техніка вкрай необхідна для порятунку життів.

Зі слів голови фундації «Blåljus i Samverkan» Пера Йоганссона, від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну, фундація максимально допомагає українцям, надаючи пожежні машини, автомобілі швидкої допомоги, реанімобілі тощо. За цей час вдалося передати Україні понад два десятки таких транспортних засобів.

«Українці – це наші друзі, і ми не можемо бути осторонь. Бо друзі не чекають, коли біда мине – вони допомагають. Ми не можемо по-іншому, не можемо не допомагати Україні. Ми – з українцями», - сказав Пер Йоганссон.  

Зазначимо, фундацію «Blåljus i Samverkan» заснували троє людей – пожежник, рятувальник і парамедик, щоб допомагати людям, які працюють у цих напрямах. З початку повномасштабного вторгнення фундація вирішила спрямувати свої ресурси для допомоги Україні. Її представники звертаються у різні служби з пропозицією допомогти Україні, а також залучають пожертви усіх небайдужих.

До слова, у Львові діє ініціатива Сities 4 Cities | United 4 Ukraine, яка допомагає налагодити довготривалі партнерства між українськими і європейськими громадами. United 4 Ukraine започаткували SALAR International та місто Львів за підтримки Шведської агенції міжнародного розвитку (Sida).  А цьогорічний Міжнародний день Асоціації місцевих і регіональних влад Швеції (SALAR) у Стокгольмі був присвячений Україні: 49 громад і регіонів Швеції працювали над механізмами допомоги Україні, зокрема роллю громад у відбудові України. Також раніше у Львові тривав проєкт WOW-громади, де місто ділилося з українськими громадами досвідом та ідеями у сфері місцевого самоврядування. Цей проєкт впроваджували Інститут міста (Львів) та Український католицький університет, за підтримки уряду Швеції в рамках шведсько-українського проєкту «Підтримка децентралізації в Україні».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ