Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Швеція припинить допомагати Малі через зв'язки з рф

Міністр з питань міжнародного співробітництва у сфері розвитку Швеції Йоган Форсселл поінформував, що уряд країни припиняє допомагати африканській країні Малі через її зв'язки з росією.

Про це він заявив в інтерв'ю шведському виданню TV4, пише Суспільне. 

Форсселл сказав, що військова хунта Малі підтримала Росію, крім того, африканська країна голосувала проти резолюцій ООН, які вимагають від РФ припинити військову агресію.

"Ми будемо стежити, щоб країни, з якими ми співпрацюємо, не підривали міжнародне право і не підтримували повномасштабну наступальну війну Росії проти України", — сказав посадовець.

Упродовж останніх 10 років Швеція надала Малі понад 3,5 мільярда шведських крон (більш як $237 млн) як допомогу на розвиток. Про це заявив прессекретар Йохана Форсселла для TV4 Nyheterna. Швеція не припинить надавати гуманітарну допомогу Малі — продовольство, воду та медикаменти, — доки не буде завершена допомога на розвиток.

Окрім того, міністр зауважив, що до цього моменту допомога Швеції для країн, що розвиваються, була розпорошеною, тож уряд збирається скоротити до 30 кількість держав, яким допомагатиме, адже потрібно "зосередитися на якості та результатах".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ