Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

Швидкі в Миколаєві застряють в снігу - на машинах немає «зимової гуми»

Після того, як в місті пройшов найсильніший снігопад, жителі зіткнулися з проблемою: «швидкі» систематично стали затримуватися на виклики.

Вже тиждень жителям Миколаєва доводиться витягати зі снігу бригади швидкої допомоги, які застряють в заметах. Мешканка Миколаєва Ірина Мазурина викликала «швидку» для своєї бабусі, у якої стався інсульт. Лікарів людям довелося чекати годину. У підсумку, як пояснили медики, така ситуація склалася через те, що з 30 автомобілів «швидкої» в Миколаєві тільки одна «перевзута» в зимову гуму - і то за рахунок самих співробітників.

У зв'язку з тим, що буквально щогодини в місті застрявала в снігу бригада «швидкої допомоги», допомагати їм зголосилися небайдужі миколаївці. Люди організувалися в так звані «сніжні патрулі» і вдень і вночі стали витягати «швидкі» зі снігу.

«Почали придивлятися - раз швидку виштовхнули, а у неї гума «лиса», вдруге ... Потім ми здійняли галас, що швидкі, власне, «босі», і що вони ніде не пройдуть», - каже одна з активісток Тетяна Локацька.

За її словами, в перші дні снігопаду, коли дороги повністю були засипані снігом, вони не встигали допомагати медикам «відкопуватися» із заметів.

«У нас в одному місці по три швидких застрявало. Наші хлопці носили на руках бабусь, хворих, завозили іноді своїми машинами, тому швидкі туди не проходили. Основні роботи у нас були вночі, бо якщо вдень ще проходять машини можуть допомогти спільними зусиллями, то вночі нікого немає. Нам допомагали і «дорожники», і поліцейські. Було до 10-12 застряглих «швидких» за ніч, за добу», - розповіла Тетяна.

Така ж ситуація склалася і в районах Миколаївської області. Але там займатися витягуванням «швидких» зі снігу доводиться службі з надзвичайних ситуацій. За день рятувальники до 15 разів виїжджають на допомогу медикам, котрі не можуть дістатися до людей на виклик.

У Миколаївському обласному управлінні охорони здоров'я дану ситуацію пояснили тим, що на «зимову гуму» для всіх бригад грошей не вистачило.

«По області у нас працює 85 бригад і 103 автомобіля. У 2015 році Центр екстреної медицини зміг придбати 122 одиниці покришок. І вся ця гума була направлена ​​в критичні райони, де дорожнє покриття набагато гірше, ніж у місті», - відповів прес-секретар Управління охорони здоров'я Миколаївської області Юрій Багрянцев.

За його словами, купити додаткові комплекти зимової гуми для бригад «швидкої допомоги» Миколаєва немає можливості - казначейство ще не зареєструвало фінансові зобов'язання.

Тим часом на заклик небайдужих миколаївців допомогти медикам із зимовими покришками стали відгукуватися підприємці та меценати. За свої гроші люди стали привозити на станцію швидкої допомоги покришки, щоб медики могли добиратися до місця виклику вчасно, а не через годину.

Громадське радіо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ