Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Сільську медицину Яворівщини підсилено 12 сучасними позашляховиками «Renault Duster»

В Яворівський район Львівської області надійшли для потреб сільської медицині 12 позашляховиків, марки «Renault Duster». Про це повідомив сьогодні, 27 березня, власкор Гал-інфо із посиланням на голів Яворівських РДА та районної ради – відповідно Андрія Шумського та Володимира Сичака.
Фото Яворівської районної ради.

12 сучасних службових машин, марки «Renault Duster», спочатку приїхали в Яворів, звідки їх забрали представники закладів первинної медичної допомоги Яворівщини, що діють у селищі Івано-Франковому, селах Прилбичах, Буніові, Віжомлі, Черниляві, Любинях, Рогізному, Бердихові, Старичах, Рясне- Руській, Бірках, Середкевичах.

Ключі від позашляховиків «Renault Duster» вручили представникам сільської медицини львівського прикордоння голови Яворівських РДА та районної ради – відповідно Андрій Шумський, Володимир Сичак, перший заступник голови РДА Віталій Денега за участі головних лікарів Новояворівської та Яворівської центральних районних лікарень – відповідно Григорія Мороза, Михайла Дмитріва.

«Ці автомобілі зроблять медицину у сільській місцевості Яворівщини доступнішою, адже сучасні автівки мають підвищену прохідність, отож лікарі за будь-яких погодних умов і стану доріг зможуть дістатися до пацієнтів. Натомість жителі району зможуть вчасно отримати медичну допомогу», - зазначив Володимир Сичак.

У коментарі власкорові Гал-інфо голова Яворівської РДА Андрій Шумський пояснив, що ці автомобілі «Renault Duster» прибули на Яворівщину завдяки Львівській обласній державній адміністрації.

«12 службових машин, марки «Renault Duster , ЛОДА скерувала на Яворівщину, аби забезпечити якісним транспортом населені пункти, в яких є амбулаторії.

Ці автомобілі суттєво покращать доступність сільських мешканців району до сучасної сімейної медицини. Позашляховиками медичні працівники виїжджатимуть на виклики пацієнтів. Автомобілі, марки Renault Duster, є повнопривідними з підвищеною прохідністю, що допоможе медикам добиратися до найвіддаленіших яворівських сіл, а навіть – хуторів», – інформує Гал-інфо Андрій Шумський.

Довідка Гал-інфо.

Нагадаємо, що Львівська ОДА почала передавати 159 одиниць службового автотранспорту амбулаторіям первинної медичної допомоги у сільській місцевості Львівської області. Вартість 159 автомобілів становить понад 67 млн гривень, – про це йдеться у повідомленні Львівської ОДА.

«Наше завдання не лише забезпечити лікарні необхідним обладнанням, а й подбати про комфортний доїзд лікарів до пацієнта. Переконаний, що ці нові автомобілі допоможуть медикам бути ще більш мобільними та оперативна реагувати, задля збереження здоров’я мешканців Львівщини. Також хочу відзначити високу соціальну відповідальність бізнесу на Львівщини. Компанія постачальник цих автівок ТОВ «Галич-Моторс» вже після того, як її визнали переможцем тендеру, добровільно знизила ціну на понад мільйон гривень», – зазначив голова Львівської обласної державної адміністрації Максим Козицький.

Автомобілі Renault Duster передали у медичні заклади Бродівського, Буського, Городоцького, Дрогобицького, Жидачівського, Жовківського, Золочівського, Кам'янка-Бузького, Миколаївського, Старосамбірського, Самбірського, Радехівського, Стрийського, Сокальського, Турківського, Яворівського районів Львівської області.

«Треба додати, що 43 такі самі автівки отримують при відкритті кожна з 43 сільських медамбулаторій, які ми будуємо в області в межах програми “Доступна медицина», - каже заступник голови ЛОДА Юрій Холод.

Відтак, включно з цими автомобілями, управління капітального будівництва Львівської ОДА закупило 269 автомобілів. Зокрема, 29 листопада сільським лікарським амбулаторіям первинної медичної допомоги Львівщини передали 28 позашляховиків.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ