Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Сім’я Степаненків отримала медаль від італійського уряду

Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
1/2
Напередодні у Римі сім’я Степаненків отримала «медаль опору українського народу» від італійського уряду. Жінка із двома дітьми у квітні 2022 році потрапили під ракетний обстріл вокзалу у Краматорську. Тоді мама й донька втратили ноги, і певний час проходили лікування в Національному реабілітаційному центрі НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN), - інформує ЛМР.

До другої річниці повномасштабного вторгнення росіян в Україну, Італія розробила серію унікальних медалей. 65 євро від продажу кожної підуть на допомогу центру дитячої реабілітації UNBROKEN KІDS, де лікують дітей із найважчими осколковими, мінно-вибуховими травмами, кульовими пораненнями, ампутаціями, термічними травмами. Монети розробив Державний поліграфічний інститут і монетний двір Міністерства економіки та фінансів Італії.

Загалом планується зібрати близько півмільйона євро. Одну з перших «медалей опору українського народу» отримала сім’я Степаненків. Їх для цього запросили до Риму. Степаненки подякували італійцям за підтримку українців у боротьбі і попросили не зупинятись у цьому.

Нагадаємо, 9 квітня 2022 року на сім’я Степаненків – мама з двома дітьми перебували на вокзалі у Краматорську, коли росіяни здійснили ракетний удар по перону. Мама Наталія втратила ногу, 12-річна Яна – обидві ніжки. Після протезування у США, сім’я повернулася до Львова і продовжує реабілітацію та щорічні протезування для Яни в Україні.

Також ще від початку повномасштабного вторгнення, в межах підтримки розвитку системи реабілітації в Україні, Італія організовує навчання лікарів, забезпечує медикаментами, проводить медичні місії провідних спеціалістів країни, а віднедавна ще й одне з італійських міст Тренто приєдналося до ініціативи UNBROKEN Cities – обʼєднання міст з усього світу задля підтримки та розвитку реабілітації в Україні. 

Довідка

Національний реабілітаційний центр НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN) – це унікальне місце, де дорослі та діти, які постраждали від війни, отримують комплексну кваліфіковану медичну допомогу. Це реконструктивна хірургія, ортопедія і роботичне протезування. Постраждалим не лише встановлюють протези, тут їх виготовляють. Також у центрі займаються фізичною, психологічною та психосоціальною реабілітацією постраждалих військових та цивільних. Мета центру – аби люди з воєнними травмами не мусили їхати на лікування за кордон, а рятувати, протезувати, реабілітувати їх можна було в Україні.

Сайт проєкту.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ