Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

СК «Енергія»: перша поразка у новому році

Львівська «Енергія» поступилася «Титану-Зорі» у матчі 14 туру Екстра-ліги. Підсумковий рахунок матчу у Покровському – 4:1 на користь господарів. Після цієї поразки «Енергія» поступилася другим місцем в Екстра-лізі. За кращими особистими показниками «Титан-Зоря» обійшла львів’ян в турнірній таблиці, однак обидві команди у своєму активі мають по 25 очок.
НФК Ураган

Для того, щоб закріпитися на другому місці в турнірній таблиці, «енергетикам» необхідно було перемагати у Покровському. Зробити це, звісно, було дуже і дуже непросто, особливо зважаючи на той факт, що у своєму залі «Титан-Зоря» мало з ким втрачає очки. Цього сезону без нічого з Покровського уже повернувся діючий віце-чемпіон України харківський «Локомотив», зазнавши у підсумку розгромної поразки з рахунком 0:5.

Те, що «Титан-Зоря» має свій ігровий почерк і бажання по-справжньому нашуміти у цьому сезоні, «Енергія» уже переконалася у матчі першого кола. «Енергетики» таки здобули перемогу у цьому матчі з рахунком 3:1, однак вона для «зелено-білих» стала дуже і дуже непростою. Переломний гол у  матчі у Львові, після якого рахунок став 3:1 на користь «Енергії», забив Михайло Грицина.

Грицині-молодшому, як і усіїй «Енергії», було непросто у Покровському. У своєму залі «Титан-Зоря» грає краще, аніж на виїзді, і навіть тоді, коли у своєму складі немає головного тренера. У матчі проти «Енергії» виконувачем обов’язків головного тренера був відносно молодий Павло Пічкуров, а відтак ця перемога для нього стала історичною – першою у якості в.о. головного тренера. Хто б міг подумати, що Павло Пічкуров, який ще кілька років не проходив в основний склад «Енергії», уже в якості тренера іншої команди через певний час обігруватиме уже свою колишню команду… І не важливо, що з того часу «Енергія» змінилася майже повністю.

Ключовими у матчі «Титан-Зоря» - «Енергія» стали два голи господарів у першому таймі. Якщо відверто, то гра у цьому матчі йшла до першого забитого гола. Хто забивав першим, той отримував ігрову та психологічну перевагу. Неозброєним оком було помітно, що «Титан-Зоря» краще пристосована до власного ігрового майданчика, а відтак певна перевага у господарів у цьому матчі таки була.

Програючи у рахунку 0:2, «Енергія» робила усе можливе, щоб врятувати ситуацію, проте свої моменти «зелено-білі» реалізовати не могли. Хороші нагоди забити за «Енергію» мали Віталій Багряк, брати Грицини та Тарас Кузь. В усіх епізодах вище усіляких похвал зіграв воротар Андрій Мельник.   

Напруги матчу у другому таймі навіть не витримало світло. Втім, це лише був сигнал для головного тренера «Енергії» Валерія Легчанова переключатися на гру з п’ятим польовим гравцем. Витиснути максимум з цього розіграшу «Енергії» не вдалося. «Титан-Зоря» забив двічі у порожні ворота, а «Енергія» відповіла лише голом престижу. У підсумку 1:4 для «Енергії» - перша поразка у новому році для команди Валерія Легчанова.

До слова, за «Енергію» під 29-им номером у цьому матчі дебютував новачок Віталій Танський. За словами очевидців матчу, він нічим особливим не запам’ятався: його дебют за «Енергію» можна назвати посереднім.

У неділю, 22 січня, «Енергія» зіграє перший чвертьфінальний матч Кубка України проти івано-франківського «Урагана». Матч-відповідь команди зіграють у Львові, 11 лютого. Інші чотири матчі 14 туру Екстра-ліги відбудуться у суботу, 14 січня.

Екстра-ліга. 14 тур. Покровське. Спорткомплекс «Юність»

«Титан-Зоря» (Покровське) – «Енергія» (Львів) – 4:1 (2:0)

«Титан-Зоря»: Мельник, Доманський, Пічкуров, Кожемяка, Шеховцов, Ященко, Лінник, Шпигарь, Леміш, Сільченко, Грицовець, Мілінький

«Енергія»: Кардаш, Багряк, Струк, Мик. Грицина, Мих. Грицина, Радевич, Кордоба, Федюк (к), Кузь, Танський

Голи: Грицовець, 12, Сільченко, 17, Леміш, 34,  Доманський, 40 – Кузь, 40

Попередження: Доманський, 32, Шпигарь, 35, Кордоба, 31, Танський, 34

Судді: Я. Вовчок (Івано-Франківськ), М. Подраний (Житомир)

Спостерігач арбітражу: В. Кузьменко (Київ)

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ