Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

«Скала» - в 1/8 фіналу Меморіалу Ернеста Юста

Прогнозовано і без проблем до 1/8 фіналу Меморіалу Ернеста Юста пробилися гравці друголігової стрийської «Скали». Діючі володарі кубку Меморіалу одного з найуспішніших тренерів в історії львівських «Карпат» з рахунком 4:1 обіграли «Прикарпаття» з Старого Самбора – міцного середняка першої ліги Львівщини.
ФК "Скала"

Як відомо, меморіал Юста для стрийської «Скали» - підготовчий турнір до офіційних матчів у другій лізі. Зважаючи на це, головний тренер команди Василь Малик не ставить завдання перед своїми гравцями будь-що розгромити слабшого за класом суперника та виграти відповідно з якомога більшою різницею у рахунку. У матчах групового раунду Василь Малик не тільки експериментував зі складом, а й часто моделював гри команди не тільки у рівних складах. Доволі часто на матчі групового етапу цього турніру тренери «Скали» на кожен із таймів виставляли різних виконавців, а у цьому матчі відбулося лише п’ять замін, якщо враховувати те, що замість захисника Михайла Березового у другому таймі не вийшов взагалі ніхто. Таким чином Василь Малик моделював гри своєї команди у чисельній меншості.

«Прикарпаття» у своєму стартовому складі здивувало як мінімум одним гравцем – центральним захисником Сергієм Гоголадзе. У свої 46 Гоголадзе був одним з кращих у складі своєї команди, неодноразово виручаючи свою команду від неминучої і потенційно гострої атаки. Якби не досвід та майстерність Гоголадзе, рахунок у цьому матчі був би значно більшим, аніж 4:1 на користь «Скали».

Загалом, «Скала» у цьому матчі домінувала повністю. Хто б що не говорив, але дуже важко аматорам, які тренуються далеко не кожного дня, на рівних змагатися з підготовленими хлопцями, які уже цього сезону можуть вийти до професійної першої ліги.

Фізична слабкість суперника «Скали» якраз і відобразилася у другому таймі, а до цього, а саме у першому таймі, «Прикарпаття» виглядало достойно. У першому таймі «Скалі» вдалося забити лише двічі, хоча створених нагод для забитих голів «малиново-зеленим» вистачило б, мабуть, на кілька матчів. Що цікаво, на влучний удар Василя Цюцюри у середині першого тайму результативно відповів нападник гостей Павло Коваль, однак його гол, швидше був випадковим і курйозним, оскільки відбувся після необачної і дуже грубої помилки центрального захисника Романа Подоляка. Будучи з м’ячем, Роман впав «на рівному» місці і дозволив нападнику суперника пробити фактично у порожні ворота.

Гол Дмитра Скакуна майже одразу, після того, як рахунок став 1:1, дав зрозуміти, що у цьому матчі не буде жодної інтриги та сенсації. Скакун вивів свою команду вперед, реалізувавши вихід сам на сам.

У другому таймі «Скала» грала у чисельній меншості. Арбітр матчу Степан Лапко нікого не вилучав, це Василь Малик вирішив знову потренувати своїх хлопців у грі, коли у суперника на одного гравця більше. У грі 10 на 11 «Скала» створила не менше, аніж у першому таймі, і що цікаво, забила стільки ж. Рахунок 3:1 у матчі зробив захисник Петро Стасюк, а остаточний рахунок у матчі встановив ще один захисник – Валерій Бондаренко. Що цікаво, Бондаренко у другому таймі грав на позиції нападника – таке ноу-хау придумав Василь Малик, і, як виявилося зголом, не прогадав… Не дивуйтеся, панове, коли Бондаренко гратиме на позиції нападника в офіційних матчах у чемпіонаті другої ліги…

Почин головної команди «Скали» підтримали гравці команди U-17. В 1/16 фіналу меморіалу Юста вони розтрощили «Кохавинку» з Гніздичева. Після першого тайму «малиново-зелені» вигравали з рахунком 3:0, а після перерви на радість вболівальникам вколотили ще чотири голи у ворота суперника. У підсумку 7:0 – обидві команди «Скали» пройшли до наступної стадії змагань, де очікують на своїх суперників.

У середу, 2 березня, «Скала» двома різними складами зіграє спаринг проти ФК «Тернопіль». Перший матч на «Арені-Довге» розпочнеться о 12:00, а друга зустріч – о 14:00. У цих матчах тренери обох команд дадуть належне навантаження на кожного гравця своєї команди. Планується, що усі гравці «Скали» зіграють по 90 хвилин в одному з двох матчів.

Галичина Спортивна 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ